През следващата седмица ще бъде подаден сигнал до главния прокурор

...
През следващата седмица ще бъде подаден сигнал до главния прокурор
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира прокуратурата за проекта "Цанков камък"

През идната седмица ще бъде подаден сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров за плана " Цанков камък ", заяви във Варна депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. По думите му най-вероятно сигналът ще бъде импортиран от парламентарната група на партията.

Причината за сезирането на прокуратурата е, че единствено седем години след привършване на плана към този момент са налице недостатъци, които постановат страната да заделя пари за поправки, добави зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, представен от Българска телеграфна агенция.

Той напомни, че първичната стойност на " Цанков камък " е била заложена в размер 440 милиона лв., единствено че до края сумата е скочила до към милиард. Станков добави, че водноелектрическата централа на " Цанков камък " също е нерентабилна, защото работи не повече от 50 дни в годината. По думите му действително инвестицията в плана може да се възвърне не по-рано от 100 години.

В момента поради дефектите при осъществяването се просмукват големи количества вода в земята, уточни зам.-министърът. Той посочи, че в този момент тече проучване, след което ще стане ясно тъкмо какъв брой средства ще бъдат нужни за ремонтите.

Проектът бе на тройната коалиция, добави националният представител Десислава Атанасова. Тя напомни, че по него време министър на енергетиката е бил Румен Овчаров, а негов заместител - Корнелия Нинова.

Депутатът от ГЕРБ добави още, че " бомбата " със земите по Северното Черноморие също е заложена по времето на тройната коалиция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР