През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с

...
През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с
Коментари Харесай

Ще реконструират площад Централен в Пловдив

През идната седмица се чака да бъде подписан договорът с фирмата-изпълнител на реконструкцията на площад „ Централен “. Това заяви пред публицисти кметът на Пловдив Иван Тотев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус”-Пловдив.
„ Имаме подготвен план за подлеза на „ Гладстон” по цялата му дължина до бул.„ Цар Борис Трети обединител”, сподели кметът. Улицата ще бъде затворена за 3 месеца през лятото и по нея ще се извършват ремонтните действия. Очаква се те да бъдат изпълнени до месец септември. Паралелно с това стартира работа по проектирането на площадното пространство. Очаквам този план да бъде подготвен и утвърден до края на годината.
Реконструкцията на площада може да стартира след формалното разкриване на Европейска столица на културата на 12 януари. По думите на Иван Тотев към момента вървят правосъдни каузи със притежателите на частния парцел в границите на площад „ Централен”. От общината са уверени, че това е общински парцел, само че в случай че се окаже частен той ще бъде отчужден. „ В момента работим по плана за площада и не се отхвърляме от този парцел, той е част от площадното пространство”, сподели кметът. „ Ние нямаме нищо срещу хората, само че те до неотдавна нямаха никакви документи. Ще пристигна миг, в който Община Пловдив ще придобие този имот”, добави Тотев.
Кметът изясни още, че е стартирала и процедура за кино „ Космос”. Целта е и там да се завърши бързо, планът за киното е подготвен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР