През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на

...
През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на
Коментари Харесай

Владислав Горанов готви актуализация на бюджета

През идната седмица се готви за предложение за актуализация на бюджета. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в студиото на Нова телевизия.

Само преди дни финансовият министър съобщи в студиото на " Панорама ", че това ще се случи, в случай че и когато ръководещите преценяват, а другояче финансирането на ограниченията за намеса на страната в стопанската система към този момент се плануват от преразпределяне.

" Още идната седмица ще предложа актуализация на бюджета, обвързвана с опцията за обезпечаване на повече финансиране на българския бюджет, т.е. вдишване на дълг, с цел да има подготвеност, когато пазарите дадат опция за това нещо, то да се случи ", съобщи Горанов.

Милиардът, който ще се добави към фонд " Безработица ", с цел да може да посрещне мярката, обвързвана със съхраняването на претовареност, също би трябвало да откри място в сметките на страната.

" Как ще се развие икономическата обстановка, зависи от това по какъв начин ще се развие рецесията с ковид, какъв брой дълга и дълбока ще бъде тя, изясни Горанов и не се ангажира с прогноза. След като преодолеем последствията от болестта и се погрижим за живота и здравето на българските жители, неминуeмо поради рестриктивните мерки, които постанова пандемията, ще стигнем и до стопанска рецесия, чака Горанов.

" Засега най-вече са страховете... Много малко браншове няма да бъдат непосредствено наранени ", сподели още той и уточни, че няма по какъв начин рецесията да ни подмине, най-малкото тъй като българските производители са свързани с интернационалните контракти и международните пазари. Всички ограничения, които се взеха и в останалия свят, с който сме свързани, несъмнено повлияват на бъдещето на всички браншове, които са свързани с износ.

Усилията на страната са ориентирани към запазването на заетостта и работните места, увери Горанов и изясни, че ограниченията поддържат точно работодатели, които желаят да запазят своите служащи. Това се отнася тъкмо до тези работодатели, които единствено преди два месеца желаеха да внасят работна ръка от всякакви екзотични дестинации и се оплакваха от неналичието на работна ръка. Нека в този момент да покажат своята ангажираност към своите налични служащи, прикани Горанов.

Финансовият министър бе безапелационен, че Българската страна не отделя по-малко средства за поддръжка на стопанската система спрямо други страни, в това число и такива, които се дават за образец като Германия, Италия, Гърция. Той се базира на данните за % от вътрешния артикул на съответната и на нашата страна.

Също по този начин Владислав Горанов съобщи, във връзка въпрос за заемите на физически лица и запорирани сметки и парцели от преди рецесията, че няма по какъв начин страната да се меси в чисто търговски връзки, само че някои търговски банки към този момент са оповестили свои ограничения за жителите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР