През следващата седмица по морето се очакват тропични нощи. Минималните

...
През следващата седмица по морето се очакват тропични нощи. Минималните
Коментари Харесай

Високи температури и дъжд очаква климатолог до края на юни

През идната седмица по морето се чакат тропични нощи. Минималните температури ще са над 20 градуса. това разгласи в ефира на " Нова телевизия " климатологът Георги Рачев. Посочи, че в края на седмицата пък ще има и тропични дни с оптимални температури над 35 градуса като в следобедните часове се чакат превалявания. Обясни, че е типично за юни да има превалявания следобед.

Той добави, че в Бургас оптималните температури до края на месеца ще са сред 27 и 30 градуса. Минималните температури ще са над 24. Такава ще е и температурата на водата. В момента морската вода съвсем на всички места е 23-24 градуса, а от идната седмица се чака на всички места да е достигнала 24 и повече градуса.

Коментира, че по някои индикатори лятото е настъпило още през май.

По думите му през юли ще има повече превалявания в Западна България от естественото. В източната част по-малко. По-хладно ще е в Северна България. " Очаквам лято с естествени и по-високи от естествените температури, като над Западна България преваляванията ще бъдат повече ", изясни още климатологът.

" От 2000 година насам сме нямали студено лято ", съобщи още той и добави, че времето към момента е доста влажно. Именно за това посъветва възрастните хора да си стоят у дома в часовете от 13 до 18 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР