През следващата седмица кабинетът ще поиска дерогация от ЕС за

...
През следващата седмица кабинетът ще поиска дерогация от ЕС за
Коментари Харесай

Искаме разрешение от ЕС разрешение за освобождаване на тока и газа от акцизи

През идната седмица кабинетът ще изиска дерогация от Европейски Съюз за освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ , оповестиха от държавната осведомителна работа. От Министерски съвет изясняват, че според чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на Европейски Съюз от 27 октомври 2003 година по отношение на преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните артикули и електрическата енергия, държавите-членки на Европейски Съюз могат да ползват цялостно или отчасти освобождение от налози или понижени ставки на данъчно облагане във връзка с електрическата енергия от възобновими енергийни източници, енергийните артикули и ел. силата, употребявани за превозването на артикули и пасажери посредством железопътен превоз, метро, трамваи и тролейбуси, както и електрическата енергия, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита. Директивата давала опция и за освобождение от акцизи на природния газ за страните, в които делът на природния газ в крайното енергийно ползване е под 15%.
 Компенсации за тока и за май месец, газът можело и да не скочи
Компенсации за тока и за май месец, газът можело и да не скочи

Потвърдиха, че ще желаеме изключение от ембаргото върху петрола

От пресцентъра на Министерския съвет разясняват и с присъединяване на премиера Кирил Петков, министъра на превоза и известията Николай Събев и министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, която представителите на транспортния отрасъл науснаха афектирани. Превозвачите били поканени, с цел да им бъдат показани идни ограничения на държавното управление и да бъдат чути техните оферти. " За страдание на срещата разговор не беше открит с част от представителите от бранша. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха подготвеност да дискутират по какъв начин най-добре да бъдат подкрепени ", показват от пресслужбата на Министерски съвет.
 Превозвачите желаят три министерски оставки
Превозвачите желаят три министерски оставки

Най-вече поради пренебрежение, Василев и Събев били срам

Публикации за запис от въпросната намира се появиха през днешния ден в доста български медии, в това число в уеб страниците на две от националните ни малките екрани. В тази връзка от държавното управление декларират: " Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея. Наличието на запис навежда на мисълта, че е издирван спор. Кабинетът изрично не търси спор. Доказателството е точно инициирането на поредици от диалози с сектора. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР