През следващата година цените на луксозните имоти се очаква да

...
През следващата година цените на луксозните имоти се очаква да
Коментари Харесай

Топ пет града, в които луксозните имоти ще поскъпнат най-много

През идната година цените на първокласните парцели се чака да вървят нагоре. В топ пет на градовете, където се чака най-сериозно повишаване, са Маями, Лос Анджелис, Лондон, Мадрид и Сеул. Това сочат прогнозите на интернационалната консултантска компания за недвижими парцели Knight Frank.

За Маями специалистите предвиждат растеж от 8%, а за Лос Анджелис - 7%. Цените на първокласните жилища в английската столица ще набъбнат с 6%, колкото и в Мадрид.

Петото място е за южнокорейската столица, в която се планува растеж от 5% през 2023 година, написа Idealista.

Важна смяна в новата прогноза на Knight Frank виждаме във връзка с междинното повишаване на цените на първокласните жилища. Ако при започване на годината упованията са били за 6,1%, то в този момент прогнозата е за 4,4%. Разликата се дължи на обстоятелството, че компанията чака 11 от 25-те оценени града да покажат по-нисък ритъм на напредък.

Маями и Дубай са двата града, в които се чака най-сериозно повишаване на недвижимите парцели. До края на годината те ще отбележат растеж от 12% на първокласните жилища.

Интересен е и отчетът на Knight Frank, който преглежда добавената стойност на домовете, ситуирани край вода (независимо дали е море, езеро, или река). Като цяло те носят 40% по-висока рентабилност от тези, които не са.

Добавената стойност на жилищата с аспект към морето е 63% по-висока спрямо парцелите с друго местонахождение.

Докладът отразява и апетита на купувачите за резиденции на брега, защото 42% от интервюираните виждат като по-вероятно да се снабдят с жилище край морето в този момент, в сравнение с преди пандемията.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР