През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама

...
През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама
Коментари Харесай

От догодина: Повече пари за туристическа реклама на България

През идната година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама на България , заяви след съвещание на Националния съвет по туризъм отрасловият министър Николина Ангелкова. Националната стратегия за туристическа реклама през 2020 година е била разисквана на днешното заседание на съвета.

Министърът посочи, че плановете още не подготвени, само че министерството желае към 50% повече спрямо парите за тази година , които са 11 млн. лв..

Ангелкова заяви още, че в момента се организират самостоятелни срещи по пазари, които включват и тези в топ 10 за нашата страна . Освен това ще бъдат прегледани и пазарите в топ 30, както и перспективните пазари като Съединени американски щати, Индия, Китай, Близък изток, сподели още министърът.

Тя разяснява, че в края на месеца се чакат формалните данни за юни от летния туристически сезон. Тя напомни данните от началото на година до края на май, съгласно които страната ни в този интервал е посетена от 2.4 милиона задгранични туристи, което е най-малък растеж от 1%.

Ангелкова заяви, че от 1 октомври ще проработи на цялостни обороти единната система за туристическа информация.-->

Мартин Захариев, който е член на УС на Националния ръб по туризъм, разяснява, че ще бъде препоръчано да бъде преразгледан визовият режим във връзка с туристите от Турция, които идват за отмора на планина, и тези от Русия . Той запита за какво на тези туристи не се издават многократни визи и добави, че цената на самите визи се подвига поради посреднически компании. Захариев попита още за какво на туристите от тези две страни не се издават визи на входа.

От сектора обрисуваха още като проблем и сезонността на туризма.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР