През следващата година руската стратегическа авиация ще увеличи участието си

...
През следващата година руската стратегическа авиация ще увеличи участието си
Коментари Харесай

Киев и НАТО получиха стратегическо предупреждение от Русия

През идната година съветската стратегическа авиация ще усили присъединяване си в СВО. Командирът на далечната авиация Сергей Кобилаш разгласи мощни удари против ВСУ с високопрецизно оръжие. Експертите предизвестяват, че ще е нужна спомагателна отбрана на летищата на стратегическата авиация, чак до основаването на мрежа от подправени писти с макети на ракетоносци. Какви цели в Украйна ще бъдат предпочитани за съветските „ стратези “?

Стратегическите самолети на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия ще продължат да вземат участие в специфична интервенция в Украйна през тази година. Според командващия съветската далечна авиация генерал-лейтенант Сергей Кобилаш, екипажите ще употребяват интензивно всички благоприятни условия на автоматизираните системи за ръководство и бордовото високопрецизно оръжие за нанасяне на мощни удари по ВСУ.

Далечната авиация на Върховен касационен съд на РФ включва стратегически бомбардировачи ракетоносци Ту-95МС и Ту-160, далечни бомбардировачи Ту-22М3. В подразделенията има и летящи цистерни Ил-78, образователни и транспортни самолети от разнообразни модификации.

По-рано ръководителят на Обединената авиостроителна корпорация Юрий Слюсар разгласи проекти до края на 2022 година да вкара в употреба първия стратегически ракетоносец Ту-160М, издигнат от нулата в Русия (подобрена версия на Ту- 160, създаден в Съюз на съветските социалистически републики, който се назовава “Белият лебед ”). Ракетоносецът Ту-160М стана първият аероплан в света, кадърен да прихваща цели зад себе си.

През 2022 година персоналният състав на далечната авиация взе участие в СВО, както и в стратегическото командно-щабно обучение „ Восток-2022 “, патрулира във водите на Северния ледовит и Тихия океан, Черно, Балтийско, Норвежко, Северно, Японско, Жълто и Източнокитайско море.

За Киев стратегическата инфраструктура на съветската далечна авиация се трансформира в съществена цел. В края на декември украински дрон нападна военното летище при Енгелс, Саратовска област, за повторно в границите на месец. В началото на декември Министерството на защитата удостовери нахлуване на летищата Дягилево в Рязанска област и Енгелс, както и гибелта на трима съветски военнослужещи вследствие на нахлуване от безпилотни самолети на ВСУ. Украински дронове, летящи на дребна височина, бяха свалени от съветски системи за Противовъздушна отбрана. Въпреки това, вследствие на детонацията и падащите фрагменти, обшивката на корпуса на два самолета е леко развалена.

Според Кобилаш през новата година при образование на водачите е обърнато особено внимание на усъвършенстването на уменията за потребление на автоматизирани системи за ръководство и оръжията. Командващият Върховен касационен съд на Русия назова значимо образуването на високо морално, политическо и психическо положение на персоналния състав, подобряването на логистичната система и качествената подготовка на органите за командване и ръководство на армията. В неотдавнашно изявление за вестник " Красная звезда " Кобилаш съобщи, че по време на СВО множеството от екипажите на далечната авиация, в това число тези от младия летателен състав, са получили военен опит.

Доцентът в катедрата по политически разбори и социално-психологически процеси на РЕУ “Плеханов ” Александър Перенджиев, член на експертния съвет на " Офицерите на Русия ", счита, че до момента в който съветските въздушни удари са били " ненаситени ", пехотата, бронираната техника и артилерията на съперника са станали главните цели. „ Ударите по военната и сериозна инфраструктура надълбоко в Украйна бяха най-вече ракетни. Затова изказването на Кобилаш е предизвестие към Киев и НАТО, че въздушните удари към този момент ще стават по-строги “, счита Перенджиев.

Член-кореспондентът на Академията на военните науки Александър Бартош е склонен, че става дума за съществено усилване на дейностите на Русия в Украйна, основно „ ориентирани към разбиването на групировката на съперника в Донбас “, както и на други стратегически значими обекти. „ Това, че ще взе участие стратегическа авиация, е доста вярна стъпка. Преди това бяха нанасяни удари по системата за Противовъздушна отбрана на съперника, което доста я отслаби и сътвори условия за по-широко потребление на нашата стратегическа авиация “, изясни специалистът.

Според Перенджиев Русия би трябвало да ускори защитата на военните си летища със стратегическа авиация. Необходимо е да се трансферират самолети на други летища, без да бъде видяно от врага. Освен това е допустимо да се сътвори система от подправени летища с макети на стратегически ракетоносци. „ Необходимо е да заблудим врага, в последна сметка това е един от типовете война. Създаването на подправени летища е тип военно изкуство. Това изисква избрани вложения, само че дава опция да се увеличи сигурността на стратегическите бомбардировачи, самите военни и цивилните “, акцентира събеседникът.

Бартош прибавя, че Русия към този момент нападна украински обекти, където се създават и създават дронове, в това число завода за самолети в Харков. „ Удари се нанасят и по украински летища, откъдето се пускат дронове в търсене на съветски военни обекти. Струва ми се, че включването на стратегическа авиация за присъединяване в СВО усилва натиска и отслабва капацитета на Украйна да нанася удари по съветска територия благодарение на безпилотни самолети “, сподели член-кореспондентът на Академията на военните науки.

Перенджиев е уверен, че съветската стратегическа авиация ще нападна украински оръжейни хранилища и подготвителни центрове на бойците, макар обещанията на Запада да усили доставките на системи за Противовъздушна отбрана на Украйна. „ С помощта на стратегическата авиация се унищожават разнообразни цели в недра. Сега стартира нов стадий в спецоперацията, която ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров назова “възмездие ”. Най-вероятно ще има още удари по местата за доставка на оръжия – по граничните региони с Полша в дълбините на Украйна “, предвижда Перенджиев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР