През следващата година МРРБ ще получи над 400 млн. лв.

...
През следващата година МРРБ ще получи над 400 млн. лв.
Коментари Харесай

Регионалното министерство получава 400 млн. лв. за ремонт и строеж на пътища догодина

" През идната година Министерство на регионалното развитие ще получи над 400 млн. лева повече за създаване на нови пътни прави, за превъзмогване на проблемите със свлачищата по републиканската пътна мрежа като 110 млн. лева от тях са за настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа ". Това заяви пресцентърът на районното министерство, като се базира на изявление на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

Във връзка с пътната сигурност Аврамова е декларирала, че единствено през тази година са предоставени почти 1744 км маркировка, 1421 км мантинели и към 15 800 пътни знака.

Пред Канал 3 Аврамова удостовери, че тунел " Витиня " ще бъдее пуснат за придвижване при започване на 2021 година ", а автомагистрала " Хемус " ще бъде подготвена през 2024 година " В тази конюнктура не е момента за проявление на политически мускули, употребявайки заболяването на някой народни представители. Безотговорно и цинично е, съпоставям го с това да видиш болен човек и да се изправиш с пестник ", съобщи още Аврамова.

" Бюджетът, който е препоръчан за реорганизация на републиканската пътна мрежа е съгласуван с рецесията. В началото на 2021 година никой не има вяра, че пандемията ще изчезне, тъй че в бюджета са заложени средства за подкрепяне на хората в рецесията. Министерство на регионалното развитие ще получи над 400 млн. повече те са за нови прави и свлачища, както и 110 млн. за настоящ ремонт и поддържане ", акцентира Аврамова.

" Работи се интензивно по Автомагистрала " Хемус ", всички в държавната администрация имат ангажимент за целия развой, имаме заболели и карантинирани сътрудници в Министерство на регионалното развитие и АПИ, даже от у дома работят, с цел да не спрем строителството, тъй като това са работни места и подкрепяне на стопанската система. Работи се и по Автомагистрала " Европа ". 986 км са в развой на ремонт ", сподели министър Аврамова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР