През следващата година министерството на екологията планира да увеличи приходите

...
През следващата година министерството на екологията планира да увеличи приходите
Коментари Харесай

Екоминистерството увеличава приходите от такси в бюджета за 2018 г. с 5,1 млн. лв.

През идната година министерството на екологията възнамерява да усили приходите от такси с 5,1 млн. лева Тази поръчка е направил министърът Нено Димов, представен от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите, по време на разискването на законопроекта за бюджета за 2018 година, който беше признат от парламентарната комисия по околна среда през днешния ден.

Основното нарастване по отношение на тази година се чака от такси по Закона за водите, а приходите се трансферират на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда за финансиране на екологични планове. В плана на бюджета общо приходите на Министерство на околната среда и водите са 56,3 млн. лева Те се образуват главно от доходи от държавни такси, санкции, наказания и концесии.

Предвидените разноски през 2018 година са в размер на 49,8 млн. лева и са повишени с 3,8 млн. лева по отношение на 2017 година От тези средства 2,3 млн. лева са за личен състав, 0,4 млн. лева - за прехрана. За закриване и рекултивация на съществуващи сметища в областите Монтана и Габрово са планувани 1,1 млн. лева като финансови разноски.

През 2018 година обрисуваните съществени направления в работата на администрацията са: ръководство и надзор на водните запаси и отпадъците, понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферния въздух, запазване на екосистеми и местообитания, както и мониторинг на околната среда.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР