През следващата година България и Румъния ще могат да уловят

...
През следващата година България и Румъния ще могат да уловят
Коментари Харесай

България получи по-голяма квота за улов на калкан

През идната година България и Румъния ще могат да уловят повече калкан от позволеното през тази. Това оповестяват от Министерството на земеделието след провеждането на 41-та сесия на Генералната комисия по риболовство за Средиземно море. В рамките на събитието са разисквани оферти за приемане на ограничения за запазване, ръководство и надзор на основни морски ресурси в Средиземно и Черно море.

През тази година квотата за двете страни общо е 86.4 тона, а през идната се подвига на 114 тона, което е нарастване от 32%.

От извънредно значение за България е Препоръката за дълголетен проект за ръководство на риболова на калкан в Черно море, с която се дефинират ограничения за запазване на типа в Черно море и количествени ограничавания за улова му от страните в района (България, Румъния, Турция, Русия, Украйна и Грузия), показват от ведомството.

По време на сесията са дискутирани и тематики свързани с насърчаването на ограниченията за мониторинг, наблюдаване и надзор в рибарството, в това число ограничения за битка с противозаконния, недеклариран и нерегулиран лов на риба, както и опциите за разпространение на развиването на устойчиви аквакултури в Средиземно и Черно море.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР