През септември започват масови протести на сръбските военнослужещи срещу ужасните

...
През септември започват масови протести на сръбските военнослужещи срещу ужасните
Коментари Харесай

През септември започват масови протести на сръбските военнослужещи

През септември стартират всеобщи митинги на сръбските военнослужещи против " ужасните условия за работа и ниското възнаграждение ", написа белградският " Данас ", като цитира ръководителя на професионалнато съдружие Новица Антич.
Според Антич единствено за последните две години армията е била напусната от над 3000 военнослужещи, недоволни от мизерните условия за труд, написа " Фокус ".

" Към момента в сръбската войска разполага с 32 055 военнослужещи, при нужни 35 000 души. Но явно Министерството на защитата не е заинтригувано от решаването на проблемите и разреши единствено за интервала от януари до ноември 2016 година да изоставен общо 1 570 души, от които 1070 професионални бойци, а останалите цивилни чиновници. При това процесът на овакантяване на армията продължава ", декларира Антич.

Председателят на Военния профсъюз счита, че няма по какъв начин да се работи пълноценно по 350-500 часа за 260 евро, като не се заплаща изключителния и нощния труд.По мнението на синдиката през септември сръбските военнослужещи ще стачкува всеобщо против ниското възнаграждение, неприятните условия на труд и незаинтересоваността на Министерството на защитата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР