През септември цените на жилищата в Китай отчитат най-малък ръст

...
През септември цените на жилищата в Китай отчитат най-малък ръст
Коментари Харесай

Охлаждане на най-големия в света имотен пазар

През септември цените на жилищата в Китай регистрират минимален растеж за последните 7 месеца. Причината е закъснение на локалната стопанска система и спад в броя на спекулативните покупко-продажби. Цените на жилищата ново строителство в 70 от най-големите китайски града, през септември регистрират покачване от 0.5% по отношение на август, сочат данните на Националния статистически институт на Китай. През август цените също записаха растеж от 0.5%, което беше най-слабия от февруари насам.

Септември е 53-тия следващ месец, в който китайският заможен пазар регистрира растеж в сегмента жилища. На годишна база повишаването през септември се забави до 8.4% по отношение на 8.8% през август. През предишния месец цените на жилищата са се нараснали в 53 от обсъжданите от държавно управление 70 града. За съпоставяне, през август техният брой е бил 55.

В четирите най-големи града от първо равнище - Пекин, Шанхай, Шънджън и Гуанчжоу, цените на жилищата през септември да се повишили с 0.4% по отношение на август. В градовете от второ равнище, измежду които са множеството столици на обособените провинции е регистриран растеж от 0.5%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР