През септември ще се състои европейският конгрес SERGS 2019В конгреса

...
През септември ще се състои европейският конгрес SERGS 2019В конгреса
Коментари Харесай

София събира елита на роботизираната хирургия

През септември ще се състои европейският конгрес SERGS 2019

В конгреса в София ще се включат най-големите експерти в гинекологичната хирургия и топ софтуерни компании за роботизирана инсталация и нововъведения, акцентира член кор. проф. доктор Григор Горчев (в средата), президент на ХI Европейски конгрес по роботизирана хирургия (фото: M3 Communications)

Европейски конгрес по роботизирана хирургия ще се организира за първи път в България. SERGS 2019 под мотото „ Отвъд границите ” събира елита от експерти в най-високотехнологичното лекуване в света от 26 до 28 септември 2019 година под егидата на водача в роботизираната хирургия в България – Медицинския университет в Плевен (МУ–Плевен).

България завоюва семейството за този интернационален конгрес преди 4 години след доста сериозна селекция в Париж. В конгреса ще се включат най-големите експерти в гинекологичната хирургия и топ софтуерни компании за роботизирана инсталация и нововъведения, акцентира член кор. проф. доктор Григор Горчев, президент на ХI Европейски конгрес по роботизирана хирургия.

Уникална проява на 3D образование посредством лъчение на 3D хирургия онлайн е един от акцентите на идния XI конгрес. Демонстрацията ще се осъществя от МУ–Плевен с обучителна цел по европейски план, финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ” и Европейския фонд за районно развиване.

Паралелно ще бъдат показани две интервенции онлайн, предавани в 3D формат от високотехнологичната Университетска болница „ Света Марина ” – Плевен. Едната ще бъде робот-асистирана интервенция, която ще извърши екипът на член кор. проф. доктор Григор Горчев, а втората – фокусирана ултразвукова хирургия онлайн посредством използване на новаторската „ хайфу ” технология от екипа на доцент доктор Добромир Димитров.
още по тематиката
Форумът ще се състои в границите на три дни в аудиториите на СУ „ Климент Охридски ”. Очаква се в конгреса да вземат присъединяване над 300 експерти от Европа, Америка и Китай, както и доста български лекари и студенти по медицина. Събитието ще уважат основателите на роботизираната хирургия в света.

За първи път в европейския конгрес по роботика ще взе участие така наречен Световен тим (SLS World Team) от топ хирурзи на Световната лапароскопска асоциация със специфична интерактивна сесия „ Хирургически изненади ” в научната стратегия. Лекции за своя опит и бъдещето на високите технологии в медицината ще изнесат проф. Робърт Холоуей, проф. Камран Нежат и проф. Ричард Сатава.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР