През септември ще имаме решение, което ще ограничи застрояването на

...
През септември ще имаме решение, което ще ограничи застрояването на
Коментари Харесай

Район Витоша ще ограничи застрояването на места без канализация

През септември ще имаме решение, което ще ограничи застрояването тук-там без канализация, сподели за Радио " Фокус " Теодор Петков, кмет на столичния регион " Витоша " и зам.-председател на Съюз на демократичните сили. Приключи инициираната от кмета подписка срещу строителството на кооперации в региона, а събраните подписи са 1800.

" Надявах се на по-голяма интензивност от жителите, само че очевидно не всички намират това за проблем. Веднага започнах диалози с основния проектант на София, той направи работна група, с госпожа Йорданка Фандъкова коментирахме тези въпроси. Подготвяме едно решение, дано дефинитивно да бъде направено като предложение и ще го разберете. Решението ще ограничи опцията за застрояване там, където няма канализация. Но сега работим по този проблем с управлението на направление " Архитектура и градоустройство ", с кмета на София и допускам, че през септември месец ще имаме подготвен текст и вид на това, което предлагаме ", изясни Петков.

Кметът на регион " Витоша " добави, че все още градежът на кооперации в региона се контролира от Общия организационен проект. " Издаваме най-вече позволения за градеж в София, съвсем всичките са проверявани от органите от РДНСК и основният проектант на региона няма актове, с които да установи, че незаконосъобразно е издал някое от разрешенията за градеж. Така че всичко е в границите на закона ", означи Теодор Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР