През септември са задържани общо 2822 нелегални мигранти, броят им

...
През септември са задържани общо 2822 нелегални мигранти, броят им
Коментари Харесай

С 23% повече са задържаните нелегални мигранти през септември у нас

През септември са арестувани общо 2822 незаконни мигранти, броят им е 23,3% повече спрямо предходния месец (2288 души), оказва се от месечната информация по отношение на миграционната конюнктура в страната, направена от Министерство на вътрешните работи.

От общо арестуваните 563 са открити на вход, 381 - на излаз на държавна граница, без регистрация от органите на Министерство на вътрешните работи и 1878 души са открити в противозаконен престой навътре в страната.

През интервала януари-септември 2022 година са арестувани общо 12 740 жители на трети страни. Спрямо общия брой на арестуваните през същия интервал на 2021 година - 6560, се регистрира 2,6 пъти нарастване.

През септември от органите на реда са открити 24 непридружени малолетни и малолетни чужденци, общият им брой от началото на годината е 59. Те са предадени на дирекция „ Социално подкрепяне “.

В центровете на организацията за бежанците към 30 септември са настанени 2587 души, а на външен адрес – 890. Капацитетът им е напълнен на 65,8%. Според настоящата информация в домовете на дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи са настанени 1749 души, а потенциалът им е напълнен на 128%.

На 11 октомври, по време на националното заседание на Министерство на вътрешните работи вицепремиерът по публичен ред и сигурност, и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев регистрира резултатите от работата на ведомството през миналите близо два месеца. Справихме се със задачата за защита на границата, уточни вътрешният министър и добави, че неуреден остава казусът с това, че години наред на границата стоят стотици " захвърлени от страната " служители на реда, оставени сами да се оправят, без помощ, без подпомагане, без техническата обезпеченост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР