През септември National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) подложи на

...
През септември National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) подложи на
Коментари Харесай

Автопилотът на Tesla катастрофира веднъж на 4,8 млн. км, по-безопасен е от шофьор

През септември National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) подложи на краш-тестове Tesla Model 3, след което излезе със мнение, че автомобилът е заслужил пет звезди за сигурност. Илон Мъск съпроводи това решение с следващия туит, естествено, само че по-интересна е новината, която Tesla популяризира на 4 октомври: отчет за автомобилната сигурност.

За разлика от моделите на други компании, колите на Tesla са свързани, което значи, че инженерите на компанията схващат в действително време дали техен автомобил взе участие в злополука. Това разрешава на Tesla да разгласява статистика, която е отвън силите на множеството й съперници.

Според същата тази статистика, през последното тримесечие на годината е регистриран единствено 1 случай (катастрофа) на всеки 4,8 млн. изминати километра с включен Автопилот (Autopilot).

Това е доста, доста по-безопасно по отношение на обстановките, когато хора ръководят коли Tesla. Статистиката на компанията споделя, че лидер на Tesla взе участие в случай на всеки 3,1 млн. км.

Средното за промишлеността, съгласно данните на NHTSA, е една злополука на всеки 792 000 изминати километра, с което Автопилота на Tеsla се трансформира в съвършен юрист в отбрана на самостоятелните коли.

За бъдещите отчети за сигурност, които компанията ще разгласява на всяко тримесечие, ще стартират да се събират по-подробни данни за случаите с присъединяване на Tesla.

В момента, когато бъде засечен случай с автомобил Tesla, от незабавния център на марката се свързват със притежателя, с цел да схванат дали се нуждаят от незабавна помощ. В бъдеще операторите ще питат дали пасажерите са понесли пострадвания по време на случая, или дали могат да дадат противоположна връзка за системата за сигурност.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР