През септември кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков

...
През септември кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков
Коментари Харесай

Инж. Иво Цветков подписа 3 договора за ремонт на улици в Бяла Слатина

През септември кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков подписа 3 контракта за даване на безплатна финансова помощ. Те са за план „ Реконструкция на улица " Цар Асен " - в сектора от ул. " Любен Каравелов " до ул. " Васил Левски ", с дължина 426,17 м., за план „ Реконструкция на улица " Цар Асен " в сектора от ул. " Акация " до ул. " Панайот Волов ", с дължина 426,17 м. и за план „ Реконструкция на улица " Цар Асен " в сектора от ул. " Панайот Волов " до ул. " Любен Каравелов ", с дължина 582,13 м
Проектните оферти са по процедура BG06RDNP001-19.512 МИГ Бяла Слатина 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от Стратегията за Водено от общностите локално развиване, финансирано от Програма за развиване на селските региони 2014 – 2020 година, съфинансирано от Европейският аграрни фонд за развиване на селските региони.
Основната цел на плана е одобряване на резистентен и динамичен градски център посредством възстановяване положението на уличната инфраструктура като основа за обезпечаване на модерна и естетична градска среда на жителите и гостите на Бяла Слатина.
Основните действия, планувани да се извършат по плановете са следните:
• създаване на нова улична настилка с компактен асфалтобетон;
• създаване на нова тротоарна асфалтобетонова настилка;
• отводняване на пътното платно посредством построяването на бетонови бордюри;
• слагане на култивиран бордюри за оформяне на съществуващи зелени площи;
• слагане на хоризонтална маркировка и отвесна сигнализация за обезпечаване на безвредното придвижване на транспортните средства и пешеходците.
Очакваните резултати от осъществяването на дейностите по плана са възобновени и усъвършенствани параметри на улиците, оборудванията към тях и носимоспособността на настилката, посредством което да бъдат обезпечени условия за употреба и сигурност на придвижването, усъвършенствано отводняване и удължение на междуремонтните интервали.
Срокът за осъществяване на плановете е 36 месеца от датата на сключване на контракта за безвъзмездната финансова помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР