През септември и октомври медицинска лаборатория ЛИНА предлага на своите

...
През септември и октомври медицинска лаборатория ЛИНА предлага на своите
Коментари Харесай

В ЛИНА”: Профилактични изследвания за анемия,сърдечна дейност,щитовидна жлеза и остеопороза

През септември и октомври здравна лаборатория „ ЛИНА ” предлага на своите пациенти четири нови профилактични акции, ориентирани към предварителната защита на разнообразни болести. Кампаниите са на преференциални цени и важат за независимите филиали на „ ЛИНА ” в областите Бургас, Варна и Ямбол. За тях не е належащо авансово записване, а единствено пациентът да посети най-близкия филиал на лабораторията. Препоръчително е анализите да се правят заран, на гладно и преди приема на питиета, съдържащи кофеин.

Първата профилактична акция е за сърдечна активност и включва: холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол ( така наречен добър и неприятен холестерол), триглицериди, креатинин, урея, AСАТ, креатинкиназа (CK), калий (K), натрий (Na) и хлориди (Cl) на понижена цена от 15 лева вместо общоприетите 35 лева Кампанията е подобаваща за пациенти с наднормено тегло, сърдечно-съдови болести и атеросклероза, захарен диабет от втори вид, хипертония (високо кръвно налягане) и други

Втората акция включва сложни проучвания за анемия: цялостна кръвна картина с 16 индикатора, желязо (Fe), желязо свързващ капацитет (ЖСК), феритин, витамин B12 и сатурация на трансферин и е на цена от 30 лева вместо 64 лева Изследванията в нея са подобаващи както за възрастни, по този начин и задеца.

От лаборатория „ ЛИНА ” обръщат внимание, че при проучване на желязо би трябвало да се имат поради и да се съблюдават някои условия, с цел да може полученият резултат да е задоволително осведомителен и да улесни диагностичния развой. При занемаряване на тези условия, може да се получи подозрителен и подвеждащ резултат, чиято интерпретация от време на време е много сложна. Затова от „ ЛИНА ” предлагат оценката на стоманения статус на организма да се прави заран, на гладно и преди започване на терапия със стоманени препарати и добавки, съдържащи желязо.Трябва да се има поради, че концентрациите на желязо варират доста в границите на деня, като са най-високи заран и най-ниски вечер. Проследяването на резултата от провеждана терапия с стоманени препарати би трябвало да се прави най-малко 20 дни след прекратяването ѝ. Приемът даже на една таблетка желязо преди проучването, може доста да увеличи неговите равнища. Алкохолът, естрогените, орални контрацептивни препарати също могат да повлияят резултата като го покачват. Някои антибиотици, огромни дози аспирин, перорални препарати за лекуване на диабет и тестостерон го намаляват. Непосредствено преди менструация, стойностите му са по-високи и се намаляват по време на самия цикъл. Прием на Витамин В12 до 48часа преди извършване на изследването също може да увеличи резултата. Хронично недоспиване  и мощен стрес намаляват равнището на желязо в кръвта.Също по този начин не е препоръчително изследването да се прави по време на остра зараза.

Третата акция е за скрининг на щитовидна жлеза и включва TSH (тиреостимулиращ  хормон ) и FT4 (свободната секта на тироксин ) за общо 12 лева вместо 24 лева Нивата на двата хормона са ориенир дали функционалността на щитовидната жлеза е естествена, нараснала или намалена.

  Четвъртата акция е за остеопороза и включва проучване на: калций (Ca), фосфор (P), алкална фосфатаза (ALP), паратхормон (PTH), Beta-CrossLaps и Osteocalcin на цена от 30 лева вместо 63 лева Изследванията са подобаващи за всички пациенти, които имат проблем с костите.Таксата операция към всяка от акциите е 2 лева Изследванията могат да бъдат получени на място в лабораторията или тествани онлайн на уеб страницата www.lina-bg.com .

„ ЛИНА ” е първата здравна лаборатория, която вкара месечни профилактични акции, като всяка от тях е подходяща за скрининг на съществени болести. Различните акции могат да са потребни за всички членове на фамилията. Тяхното преимущество е, че проучванията са с отстъпка от 40% до 50%, което е извънредно комфортно за пациентите, които не могат да използват талон-направление  от персоналния си доктор в дадения миг. Те постоянно включват и проучвания, които не се поемат от Здравната каса. За да се възползвате от профилактичните акции, няма потребност да си записвате час, а единствено да посетите най-близкия независим филиал на „ ЛИНА ”. 

 

* обява

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР