През септември и октомври 2022 г. броят на затворниците в

...
През септември и октомври 2022 г. броят на затворниците в
Коментари Харесай

За два месеца - 23 хил. души по-малко в руските затвори

През септември и октомври 2022 година броят на пандизчиите в съветските изправителни колонии е намалял с близо 23 хиляди души, заяви съветското издание.

То се базира на публична статистика на руската Федерална работа за осъществяване на санкции. Според нея при започване на септемри 348 хиляди души са били в мъжки изправителни колонии в Русия. До октомври те спадат на 338 хиляди, до началото на ноември - 325 хиляди. Същевременно пандизчиите в женските колонии на практика не се трансформира.

Това не се случва даже по време на всеобщи амнистии, и по всяка възможност е обвързвано с вербуването на пандизчии от наемническата формация ЧВК " Вагнер " на п(риближения до Путин предприемач Евгений Пригожин. Той дава обещание независимост след 6 месеца работа на фронта, нужни, с цел да се попълнят сериозните съветски загуби в Украйна. Тази интервенция по рекрутиране стартира още от август, преди оповестяването на всеобщата готовност.

През септември съгласно в Украйна са открити към 5786 бойци, досегашни съветски пандизчии, а през октомври - над 20 хиляди.

" ЧВК Вагнера " ​​– российско импровизирано военно поделение, което не се отразява на салдото на военните ведомства и в регистъра на юридическите лица, само че нейните бойци, по данни на многочислените журналистически следствия, вземат участие във военноморските интервенции на РФ в Сирия, Африка и във войната в Украйна.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР