През септември ЕНЕРГО-ПРО завърши проект за обновяване на мрежа средно

...
През септември ЕНЕРГО-ПРО завърши проект за обновяване на мрежа средно
Коментари Харесай

Реконструкция за 200 000 лева ще гарантира електрозахранването на 11 населени места в община Аксаково

През септември ЕНЕРГО-ПРО приключи план за възобновяване на мрежа приблизително напрежение на територията на община Аксаково, област Варна. Общата стойност на вложената в ремонта инвестиция възлиза на близо 200 000 лв..

В рамките на осъществения план беше осъществена реорганизация на сектор, ситуиран по трасето на въздушните електропроводи „ Крумово " и „ Новаково " сред село Въглен и основна станция Любен Каравелово. Обновяването включи замяна на проводници с обща дължина 30 километра, монтиране на 50 бр. стоманено-бетонни стълба, както и на 330 модерни изолатора. В допълнение към осъществения ремонт, през есенно-зимния интервал електроразпределителната компания планува инсталирането на 200 броя птицезащитни устройства в региона на ремонтирания сектор. Монтажът им ще отбрани прелетните птици по време на миграционния интервал от попадане напрегнат при кацане върху стълбовете на електропровода. Освен това ще предотврати къси разстройства в електрозахранването и евентуално пораждане на спешни обстановки при допир на пернатите с въздушната мрежа.

Подновяването на детайлите от електроразпределителната мрежа в община Аксаково ще понижи до най-малко спешните изключвания по трасето на ВЕЛ Крумово и Новаково. Благодарение на осъществената инвестиция ще се увеличи доста качеството на електрозахранване на близо 4500 клиента на ЕНЕРГО-ПРО от 11 обитаеми места в региона. Това са селата Изворско, Зорница, Водица, Засмяно, Любен Каравелово, Крумово, Новаково, Пясъчник, Радево, Ботево, Ново Ботево.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР