През септември близо половината от хотелиерите са предложили на своите

...
През септември близо половината от хотелиерите са предложили на своите
Коментари Харесай

Близо половината от хотелиерите свалят цените на нощувката

През септември близо половината от хотелиерите са предложили на своите клиенти по-изгодни цени на нощувките, до момента в който за октомври 60 на 100 са оповестили поевтиняване и на пакетните услуги. Това демонстрира месечното анкетно изследване на Националния статистически институт (НСИ), извършено измежду шефовете на местата за настаняване. 52.2% от интервюираните пък считат да оферират своите клиенти с различен интервал за потребление на направените резервации.

През последния месец обаче е записано нарастване на ръководителите, подхванали главните ограничения: „ освобождаване/съкращаване “, „ заплатен отпуск “, „ прекосяване на ненапълно работно време “ и „ неплатен отпуск “.

Вероятна причина за това става намаляването на приходите от активността на местата за настаняване 53.2 на 100 през месец септември.. Малко под 37 % пък показват, че не се следи смяна. През идващия един месец 46.1% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат едвам половината от разноските за активността си със лични средства, 33.2% от тях - „ до 100% “, а 20.1% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект през септември 35.1% от ръководителите считат да продължат с актуалната си активност, въпреки и с понижен размер. 34.6 на 100 възнамеряват да продължат да работят, а 24.6% краткотрайно да я преустановят. Едва 4.2 на 100 предвиждват да я прекратят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР