През септември 2015 година петгодишната Анабел Нгуен от австралийския град

...
През септември 2015 година петгодишната Анабел Нгуен от австралийския град
Коментари Харесай

Лекари казаха на майка, че само чудо може да спаси детето ѝ и тя го намери в Мексико

През септември 2015 година петгодишната Анабел Нгуен от австралийския град Пърт е диагностицирана със недоброкачествен израстък в мозъка. Лекарите декларирали, че момичето ще живее още най-вече още девет месеца. Но обезверената майка не желала да се предава и схванала за пробно лекуване в Мексико. Родителите се възползвали от шанса и станало знамение.

 

На двегодишна възраст Анабел почнала да си губи зрението, а по нощите тя непрекъснато сънувала кошмари. Лекарите от болничното заведение " Принцеса Маргатер " разкрили у детето дифузна глиома на ствола на основния мозък - недоброкачествен израстък.    Още в същия ден родителите решили да прекарат колкото се може повече време с щерка си. По това време Анабел била единственото дете, диагностицирано с сходно заболяване в Пърт. В града нямало медицински благоприятни условия детето да бъде избавено от страданията.

     Лекарите почнали курс на химиотерапия. След 30 интензивни сеанса в болничното заведение " Чарлз Гейрднер " родителите спрели лекуването и закарали детето във Виетнам, където то да прекара последните дни от живота си в фамилно обграждане.   

Един ден обаче майката изрично решила да не се предава за нищо на света. Тя почнала да изследва всевъзможни способи за лекуване на този тип рак и научила за пробно лекуване на глиомата в Мексико. Не трябвало да има никакво бавене. Операцията коствала 300 000 $. Родителите продали всичко, което имат, и отпътували за далечното Мексико.    Пътуването избавило живота на Анабел! След дълго лекуване заболяването си отишла.

Скенерът посочил, че в организма на детето няма и диря от рака. Научавайки това преди дни, майката на Анабел незабавно споделила радостната вест във Facebook. Жената отбелязва, че след три дълги години на жестоки борби за здравето на детето Анабел най-сетне е здрава. Момичето се усеща добре, лекарите даже са разрешили то да пътува. До дни фамилията ще се върне в родния Пърт. А дотогава Анабел ще си почива със сестра си Алиса в Мексико. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР