През септември 2008 година фамилия Дела Вале представи за първи

...
През септември 2008 година фамилия Дела Вале представи за първи
Коментари Харесай

Флоренция ще има своето ново футболно бижу

През септември 2008 година фамилия Дела Вале показа за първи път пред всички своя план за построяването на нов стадион на Фиорентина. Няколко месеца преди този момент Интер и Златан Ибрахимович бяха спечелили Скудетото, Валентино Роси бе на крачка да завоюва своята осма купа, Матео Ренци към момента не беше определен за кмет на Флоренция, а Барак Обама още не бе провъзгласен за президент на Съединени американски щати. Едва бе почнал четвъртият сезон на Чезаре Прандели отпред на Фиорентина, а Федерико Киеза беше малко момче, което още не бе навършило 11 години. Фамилия Дела Вале мечтаеше за хубав и мултифункционален стадион със личен хотел, парк и терени, които да красят Флоренция.

ABODI, 20 città faranno lo stadio: c'è anche Firenze https://t.co/Fv8lhracfP
— Firenzeviola.it (@firenzeviola_it) 22 януари 2019 година
„ Това е план за Фиорентина и Флоренция, който може да се осъществя до три години “, сподели тогава Диего Дела Вале. „ Ще бъдат нужни сред 70 и 90 хектара, с цел да стартираме всичко в местността Castello (на север от Флоренция).

От тогава до в този момент не се случи съвсем нищо. Изминаха повече от 10 години от проявлението на плана, а почитателите на отбора изгубиха всякаква вяра, че ще видят нов стадион.

#Fiorentina il nuovo stadio vede la luce? #Nardella: " Pronto nel 2023 " https://t.co/gSkMiQkGie #serieA #fiorentina pic.twitter.com/i0AZp3qh0f
— LaGazzettadelloSport (@Gazzetta_it) 24 януари 2019 година
Полъхът на смяната е даден.

„ Направихме доста крачки. Проектът може да се случи в границите на три години. Вярвам, че до 2023 година новият стадион на Фиорентина ще бъде действителност. В края на 2018 година клубът показа нов комплект документи по отношение на плана. Отговорните лица преглеждат предлагането. Оптимистично надъхан съм. Доста пъти приказвах с Дела Вале и с управлението на Фиорентина и постоянно съм виждал в тяхно лице мощна поддръжка и предпочитание за реализирането на стадиона ", показа кметът на Флоренция Дарио Нардела.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР