През септември 1885г. нашият народ заличи границите, натрапени от Берлинския

...
През септември 1885г. нашият народ заличи границите, натрапени от Берлинския
Коментари Харесай

Румен Радев: Време е да се излекуваме от комплексите за политическа обреченост

През септември 1885г. нашият народ заличи границите, натрапени от Берлинския конгрес. Без да чакат утвърждението на Великите сили, българите започнаха най-значимата стъпка към единението на нашия народ, в изконните му земи. С мисъл и кураж. С дружни старания и удивителна политическа зрялост, която реализира задачата съвсем без кръвопролития. Това сподели президентът Румен Радев в приветствието си по случай Деня на Съединението по време на формалните празнувания в град Пловдив.

" 136 години оттогава. Какви са уроците за нас през днешния ден? Време е да се излекуваме от комплексите за политическа неизбежност, тъй като ние сме посочили, че можем да реализираме огромни цели. Да го вършим цивилизовано. Успели сме в предишното. Можем го и през днешния ден. Съединението на България се случва единствено 7 години след възкръсването на страната ни, по тази причина имам вяра, че през днешния ден, 136 години по-късно, ние сме узрели да надмогнем всички исторически разделения, в името на демокрацията и просперитета на страната ни. Ключът е в духа на съединението. В възприятието, че сме един народ ", съобщи президентът.

" Егоизмът не трябва да подрива съзнанието, че въпреки че сме разнообразни, сме един народ. Нашите разлики не са мотив за ерес, а част от благосъстоянието и капацитета на нацията. Актът на Съединението е най-вдъхновяващият епизод на дръзката ни политическа история. Това не е мъртва история, а урок по единство в името на свободата, достолепието и добруването на Отечеството. Вечна памет на храбрите българи, които вградиха орисите си в националния блян. Да живее свободна и единна България! ". Така приключи словото на президента.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/565754211141344
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР