През септември 1885г. нашият народ заличи границите, натрапени от Берлинския

...
През септември 1885г. нашият народ заличи границите, натрапени от Берлинския
Коментари Харесай

Румен Радев: Егоизмът не бива да подрива съзнанието, че въпреки различията, сме един народ

През септември 1885г. нашият народ заличи границите, натрапени от Берлинския конгрес. Без да чакат утвърждението на Великите сили, българите започнаха най-значимата стъпка към единението на нашия народ, в изконните му земи. С мисъл и кураж. С дружни старания и удивителна политическа зрялост, която реализира задачата съвсем без кръвопролития.

Това сподели президентът Румен Радев в приветствието си по случай Деня на Съединението по време на формалните празнувания в град Пловдив.

" 136 години оттогава. Какви са уроците за нас през днешния ден? Време е да се излекуваме от комплексите за политическа неизбежност, тъй като ние сме посочили, че можем да реализираме огромни цели. Да го вършим цивилизовано. Успели сме в предишното. Можем го и през днешния ден. Съединението на България се случва единствено 7 години след възкръсването на страната ни, по тази причина имам вяра, че през днешния ден, 136 години по-късно, ние сме узрели да надмогнем всички исторически разделения, в името на демокрацията и просперитета на страната ни. Ключът е в духа на съединението. В възприятието, че сме един народ ", съобщи президентът.

" Егоизмът не трябва да подрива съзнанието, че въпреки че сме разнообразни, сме един народ. Нашите разлики не са мотив за ерес, а част от благосъстоянието и капацитета на нацията. Актът на Съединението е най-вдъхновяващият епизод на дръзката ни политическа история. Това не е мъртва история, а урок по единство в името на свободата, достолепието и добруването на отечеството ", сподели още президентът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР