През седмицата се състоя срещата на върха Европейски съюз -

...
През седмицата се състоя срещата на върха Европейски съюз -
Коментари Харесай

Доц. Милен Михов: Времето за подписване на хартийки от страна на Скопие отмина

През седмицата се състоя срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани в Словения. На нея се очакваше България да отстъпи и да даде зелена светлина на Македония за участие в Европейския съюз. Това обаче не се случи. Президентът Румен Радев, който показа страната ни там, изиска правнообвързващ протокол за съблюдаване на Договора за добросъседство. В студиото на " Говори в този момент " тематиката разяснява кандидат-президентът на Вътрешна македонска революционна организация доцент Милен Михов.

" Там се желаеха и други неща - като регистриране на българите в конституцията на РСМ, съгласно мен това е прекомерно спорен въпрос, тъй като реакцията от Скопие беше предстояща ", съобщи той.

Действията на президента Радев са или неточност и излизат отвън рамките на декларацията на Народното събрание от 2019 година, сподели още доцент Михов.

" Две години изтекоха от ясната декларация позиция на българската страна. Времето за сключване на хартийки от страна на Скопие отмина. Ние желаеме действителни дейности - планове за учебници, действителна реабилитация и отплата за наследниците на българите, избити през 1944 година "

" В тази акция Вътрешна македонска революционна организация ще упорства всеки кандидат-президент да каже ясно и прото - дали стои зад декларацията на Народно събрание ОТ 2019 година или не. Вътрешна македонска революционна организация и аз сме дали своят вот за тази декларация и няма да се отметнем. Да забележим дали някой ще прегърне концепцията да ги пуснем, защото сме приятелски народ и да капитулира пред един българомразен режим в Скопие, който продължава да възпроизвежда едни модели от времето на сталинизма ", бе безапелационен той.

Според него ГЕРБ да щели да продадат българския интерес в предното ръководство, в случай че Красимир Каракачанов не е бил вицепремиер. Нека да го потвърдят в този момент, след изборите, и аз персонално ще се извиня на господин Борисов, в случай че удържат позицията от 2019 година, съобщи доцент Михов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР