През седмицата някои отбори от Калчото имаха ангажименти в турнира

...
През седмицата някои отбори от Калчото имаха ангажименти в турнира
Коментари Харесай

Какво ни очаква в 15-ия кръг на серия А?

През седмицата някои тимове от Калчото имаха задължения в шампионата за купата на Италия и бяха завършени осминафиналните двойки. Сега обаче още веднъж е време да насочим вниманието си към Серия А и това, което ни чака в този кръг. Две огромни дербита се открояват: Интер - Рома и Лацио - Ювентус. Безспорно дуели, които ще провокират голям интерес и доста страсти за всички.

Интер - Рома

Кръгът стартира повече от обещаващо. Тази вечер от 21.45 часа Интер приема Рома. Мач, в който и двата тима могат да видят до каква степен са стигнали в своето развиване. "Нерадзурите " са водач в Серия А, главен кандидат за Скудетото и играещи все по-добре и по-добре. Домакините още веднъж ще разчитат за голове на атомното нахлуване Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку.

В дуели като тези можеш да тестваш характера си и в действителност да покажеш най-хубавото от себе си. Рома също към този момент набра скорост и записва серия от следващи победи. Паоло Фонсека е все по-обичан от тифозите, а стила, който той постанова се харесва на всички.

Срещата е от доста значимо значение и за двата отбора и упованията са за ужасно представление в петъчната вечер. Мачът се чака с голямо неспокойствие в Италия и по целия свят.

Аталанта - Верона

В съботния ден от 16.00 часа Аталанта се изправя против Верона. Двубой, в който възпитаниците на Гасперини ще търсят нов триумф. Тимът от Бергамо продължава с положителните резултати и развиването си и би трябвало да се прави оценка страхотната работа, която прави италианският управител. За Аталанта следва доста значим мач против Шахтьор през идната седмица, само че "бергамаските " надали ще пестят старания.

Те са доста покрай местата, които дават право на присъединяване в Шампионската Лига и ще търсят още една победа, с цел да зарадват тифозите. Верона от своя страна сигурно има какво да опълчи и отборът на Иван Юрич заслужава възторженостти за показаното от началото на акцията. Верона към този момент играе освободено и без напрежение и ще търси своето в Бергамо.

Удинезе - Наполи

От 19.00 часа Удинезе посреща Наполи. Домакините набраха самочувствие след безапелационната победа през седмицата за купата на Италия против Болоня. Категорично 4:0 и дуел против Ювентус в идната фаза. Възпитаниците на Лука Готи имаха потребност от тази победа поради неприятните резултати в последно време. При Наполи за жалост на тифозите нещата не се усъвършенстват.

Неаполитанци явно имат съществени проблеми и отвън терена, които към този момент не могат да бъдат решени. Не стопират слуховете, че Карло Анчелоти ще бъде уволнен доста скоро и това са единствено част от проблемите на отбора от Неапол.

Гостите нямат различен излаз с изключение на да гонят успеха и да прекратят рецесията в тима. Наполи към този момент изостава на цели 8 точки от зона Шампионска Лига. Удинезе води борба за оцеляване, и за двата отбора точките са доста значими в този мач.

Лацио - Ювентус

В съботната вечер от 21.45 часа е време за другото огромно дерби на този кръг. Лацио приема Ювентус. Тук може би настъпи моментът да забележим до каква степен е стигнал Лацио в развиването си. След 6 следващи победи в шампионата, нов триумф ще приближи "орлите " единствено на 3 точки от "старата госпожа ". И наподобява, че в един миг и втората позиция на "бианконерите " може да бъде застрашена.

Ще е забавно да разберем дали Юве ще спре головата машина Чиро Имобиле, който в 14 мача осъществя 17 попадения и е безапелационен водач при голмайсторите. Ювентус от своя страна ще търси успеха с всички сили, поради изгубените две точки против Сасуоло.

Това е второто огромно дерби от този кръг, което сигурно ще донесе доста страсти и вълнуващи моменти. След този кръг малко или доста ще си дадем отговори на някои въпроси. След Интер Рома и Лацио Ювентус ще разберем продължава ли борбата за купата сред два коня или пък римските грандове при 2 победи въобще няма да са надалеч от Интер и Юве.

Лече - Дженоа

В неделя програмата стартира още в 13.30 часа по традиция, когато Лече приема Дженоа. Изключително значима среща и за двата отбора, може би дуел с малко по-решаващо значение за генуезци. Лече обаче се показва устойчиво и си проличава, че Фабио Ливерани научи тима си да играе доста грамотно тактически и да не се предава до самия край.

Домакините подцениха Купата на Италия през седмицата и позволиха тежко проваляне от Спал, само че и самият Ливерани призна, че лече няма тим, който може да се състезава на два фронта. Дженоа от своя страна победи Асколи през седмицата въпреки и доста трагично, само че си уреди среща с Торино на осминафиналите.

В шампионата обаче нещата в последно време не се получават за Тиаго Мота, а след този мач идва дерби със Сампдория. Двубоят сред Лече и Дженоа е среща, в която и двата отбора ще търсят своето.

Сасуоло - Каляри

Три срещи са планувани за 16.00 часа. Торино се изправя против Фиорентина в един трогателен дуел. "Виолетовите " малко смъкнаха напрежението от Монтела през седмицата, откакто победиха Читадела с 2:0 в мач от шампионата за Купата на Италия. Фиорентина ще се изправи против Аталанта в идната фаза в може би най-интересния осминафинал.

В шампионата обаче Виола продължава с непостоянството. Още положителни вести имаше за отбора от Флоренция през седмицата. Босът Роко Комисо съобщи, че диалозите за новия договор на Федерико Киеза вървят доста положително и увери тифозите, че звездата желае да остане на "Артемио Франки ". Киеза към този момент тренира със своите съотборници и ще бъде подготвен за неделната борба.

Торино от своя страна също не може да се похвали с кой знае какви резултати. Граната редува победи и загуби, само че пък триумфът при гостуването на Дженоа в предишния кръг зарадва Валтер Мадзари. Сега вкъщи Торо ще търси ново положително показване. "Биковете " обаче по всичко наподобява, че още веднъж ще бъдат без Андреа Белоти. Това е един много забавен мач, в който и двата тима ще търсят своя образ.

СПАЛ - Бреша

В друга среща два тима на дъното се изправят един против различен. СПАЛ и Бреша имат витално значима потребност от точки. Това е мач, който е от извънредно значение. През седмицата в Бреша бе осъществена треньорска рокада. След ужасяващото показване при Фабио Гросо, той бе уволнен. Гросо води "лястовичките " единствено в 3 мача и отборът му не съумя да осъществя гол, а позволи цели 10.

Босът Масимо Челино реши да върне някогашния ментор, с който Бреша стартира акцията. Еуженио Корини още веднъж застава отпред и се заема с тежката задача да откри решение на многочислените проблеми. СПАЛ от своя страна е в по-добро психическо положение, откакто през седмицата Лече бе победен с 5:1 за Купата на Италия.

Тимът от Ферара си обезпечи среща с Милан в идващия стадий от конкуренцията. Леонардо Семпличи сигурно ще желае да победи разтърсения отбор на Бреша и да направи значима крачка към оцеляването. Повторният дебют на Корини обаче ще бъде доста забавен и ще забележим кой от двата отбора ще бъде по-щастлив след края на мача.

Сасуоло - Каляри

В последния очакван мач за 16.00 часа Сасуоло посреща Каляри. Гостите от Сардиния не престават да въодушевяват с изявите си. Каляри единствено за 3 дни победи два пъти Сампдория, а в мача им за състезание в действителност реализира свръхестествен поврат. Късно нощес Роландо Маран и възпитаниците му елеминираха моряците и от Купата, този път след триумф с 2:1.

През януари Наинголан и компания ги чака среща с Интер. Огромен дух, темперамент, а и класа демонстрира тимът от остров Сардиния. Тимът разчита доста на Раджа Наинголан и Жоао Педро, а Алберто Чери единствено за три дни се разписа два пъти във вратата на Сампдория. Сасуоло от своя страна също играе прелестен футбол и обича да нападна.

"Неровердите " измъкнаха точка от Юве, а това не бе предстоящо от доста експерти. Домакините към този момент са навън от купата след домакинска загуба от Перуджа и ще могат да се концентрират напълно върху шампионата. Още един забавен мач в неделния следобяд, който сигурно ще си заслужава вниманието.

Сампдория - Парма

В неделната вечер от 19.00 часа Сампдория излиза против Парма. Много значим мач за футболистите на Раниери. Със сигурност психическото положение на геноевци не е положително, след двете следващи загуби от Каляри. Но в този момент на "Луиджи Ферарис " домакините ще бъдат бурно подкрепяни от своите почитатели и ще търсят успеха.

Парма за разлика от своя съперник реализира победа през седмицата. "Дуковете " победиха Фрозиноне на Алесандро Неста и продължиха към осминафиналите за купата на страната. Гол на Ернани от дузпа в края донесе успеха на Роберто Даверса и тима му. Рома чака Парма в идната фаза. Гостите играят устойчиво и се показват добре, тъй че Клаудио Раниери го чака мъчно тестване.

Болоня - Милан

Този 15-и кръг приключва в неделната вечер от 21.45 часа, когато Болоня приема Милан. Стефано Пиоли показа, че успеха против Парма в предишния кръг може да преобърне целия сезон на росонерите. Сега тези негови думи би трябвало да бъдат доказани на "Ренато дал'Ара ", едно доста мъчно място за посещение.

Болоня шокира Наполи на санпаоло в предишния кръг и в този момент следва нова борба пред отбора на Синиша Михайлович. Сръбският експерт беше доста отчаян след загубата през седмицата за купата на Италия и в този момент ще желае от своите футболисти да покажат друго лице и много по-добро показване.

Ще може ли Милан да реализира втора поредна победа? Ще съумеят ли възпитаниците на Пиоли да завоюват на един достанегостоприемен стадион? Или пък домакините ще впечатлят още веднъж с вдъхновяващата си игра?

Предстоят ни доста вълнуващи страсти с 15-ия кръг в Калчото.

Автор: Делян Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР