През седмицата Европейският съвет не обяви кога ще започнат преговорите

...
През седмицата Европейският съвет не обяви кога ще започнат преговорите
Коментари Харесай

Стана ясно дали ще има предсрочни избори в Северна Македония

През седмицата Европейският съвет не разгласи по кое време ще стартират договарянията за присъединение на югозападната ни съседка и Албания.
В късния следобяд президентът Стево Пендаровски повика в резиденцията си водачите на Социалдемократическия съюз, ВМРО-ДПМНЕ и партиите от албанския блок.

Всички участници в срещата оповестиха, че - без значение от отхвърли на Европейския съюз да стартира договаряния за присъединение със Северна Македония - задачата на страната остава пълноправно участие в съюза.

Кризата в Северна Македония: Президентът свика партийните водачи на среща

Като дата за избори ръководещите социалдемократи са предложили края на декември, само че опозицията е поискала техническото държавно управление, което ще провежда вота, да има най-малко 100 дни разполагаем. Затова - и с цел да изчакат всички страни от НАТО да ратифицират протокола за присъединение на Северна Македония към Алианса - партийните водачи са се спрели на датата 12-ти април.

Премиерът Зоран Заев отхвърли да уточни кой ще оглави техническото държавно управление от началото на идната година и съобщи, че предстоят полемики по тематиката в границите на досегашната ръководеща коалиция.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ ще излъчи вътрешния и обществения министър.

Източник: БНР
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР