През седмицата Европейският парламент гласува резолюция против поредния жесток опит

...
През седмицата Европейският парламент гласува резолюция против поредния жесток опит
Коментари Харесай

Евродепутати или евразийски депутати?

През седмицата Европейският парламент гласоподава резолюция срещу следващия нечовечен опит на властта в Кремъл да убие техен опозиционер в лицето на Навални, както и в поддръжка на желанието на беларуския народ да се отърве от тиранията на последния останал руски деспот – Лукашенко, написа informo.bg

Едни обективни позиции, отговарящи на концепциите на Европейски Съюз за народна власт, независимост, дойстойнство и цивилизованост.

На фона на това гласоподаване “българските” евродепутати от Българска социалистическа партия Елена Йончева, Сергей Станишев, Петър Витанов, Ивайло Христов и Цветелина Пенкова още веднъж не са дали своят вот резолюцията на Европарламента нито за отравянето на съветския опозиционен водач Алексей Навални, нито за обстановката в Беларус.

Резултатите от поименното гласоподаване посочваха, че Йончева е гласувала “за”, само че това се оказа техническа неточност, а Йончева, очевидно разтревожена за реакцията на Русия, персонално се е обадила тя да бъде поправена. Останалите представители на Българска социалистическа партия в Екологичен потенциал са се скрили и въобще не са взели участие във вота.

Резолюцията е подкрепена от 10 наши евродепутати. Това са седемте от Европейската национална партия (ЕНП) и тримата от Движение за права и свободи и демократичната група “Обнови Европа” (ОЕ). Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков са се въздържали. Това гласоподаване единствено по себе си демонстрира какви са вижданията на българската левица, както и на водача на европейската левица Сергей Станишев.

И когато в Европейски Съюз се надигат гласове, че България е троянският кон на Русия в Европа, не се чудете, за кого се отнасят. Те не се крият. Гласуването срещу една такава резолюция ни кара да си зададем въпроси. Дали уважаемите ЕВРОдепутати от Българска социалистическа партия поддържат отравянето на Навални и ликвидирането на опозицията в Русия и го считат за естествена и потребна за властта процедура? Дали уважаемите ЕВРОдепутати от Българска социалистическа партия поддържат насилственото заглушаване на свободната воля в Беларус и властническия режим на последния руски деспот Лукашенко?

Когато си отговорим на тези въпроси, би трябвало да създадем паралел с това, което се случва в България. Особено значимо е естествените хора, които са по площадите, да създадат този паралел, с цел да видят паралелно с кого стачкуват и кого несъзнателно тласкат назад към властта.

И до момента в който Българска социалистическа партия явно на думи и каузи не поддържат свободните митинги за народна власт в Беларус и не осъждат репресията по сталински против опозицията в Русия, в България те са на радикално друго мнение. Тук те интензивно поддържат свободната воля на протестиращите, трансфораха се в борци за народна власт и независимост на словото и в борци срещу ръководство, което те самите назовават “авторитарно”.

Борят се за “честни избори”, проведени от президента, който е повдигнат от тях. В същото време упрекват ръководещите, че не могат да провеждат сходни избори, макар че самият Радев е определен на избор, проведен от ръководещите. Тогава очевидно изборите не са били нагласени?!

Когато едни и същи хора са срещу свободата, демокрацията и честните избори в Беларус и Русия, само че поддържат свободата, демокрацията и честните избори в България, нещо несъмнено не е наред.

“Има нещо гнило в Дания” (България), както споделя героят на Шекспир – Хамлет. И има една доста хубава българска сентенция – “вълкът козината си мени, само че нрава – не”. Сред нашите протестиращи има доста вълци, които са зажаднели за власт, само че са се снишили и облекли в “кожата” на европейската свободна мисъл, с цел да доближат заветната цел. Необходимо е единствено да си отворим очите и да се вгледаме малко по-добре, с цел да ги познаем. Вижте ги.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР