През съботния ден, служителите на ОД на МВР – Варна

...
През съботния ден, служителите на ОД на МВР – Варна
Коментари Харесай

Във Варна и областта са проверени 485 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина

През съботния ден, чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна не престават да наблюдават прецизно за съблюдаване на наложителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със инфектирани с ковид жители или са пристигнали от рискова дестинация. До момента, на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна са осъществени 485 инспекции по адреси, като е установено едно нарушаване. Във връзка с това има образуванa една инспекция за закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, касаещ неспазване на наложителната карантина след завръщане от рискова страна.

Разследванията, стартирани по време на оповестеното изключително състояние поради ковид, са взети на специфичен доклад от Апелативната прокуратура във Варна.

За днешния ден са осъществени също 261 инспекции по Закона за здравето във Варна и региона. Установени са 82 нарушавания, формирани са АУАН. В 48 от случаите става дума за липса на маска или друго средство, покриващо устата и носа на жителите.

ОДМВР – Варна приканва жителите да съблюдават разпорежданията, въведени по отношение на ограничение разпространяването на Коронавирус - 19 на територията на страната, да лимитират излизанията от вкъщи, да пътуват единствено при необходимост на пътуването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР