През съботния ден ще е предимно облачно с временни разкъсвания

...
През съботния ден ще е предимно облачно с временни разкъсвания
Коментари Харесай

Облачна и дъждовна събота

През съботния ден ще е най-вече облачно с краткотрайни разкъсвания над Западна и Централна България. Слаби превалявания от дъжд чакаме над Източна България, а късния следобяд - и над крайните северозападни и западни региони.

Очакваните оптимални температури ще са сред 4-8°С.

Времето в София

През нощта против събота ще доминира облачно време, само че превалявания не се чакат. През деня ще е най-вече облачно и с краткотрайни разкъсвания на облачността, най-вече в следобедните часове. Минималните температури ще са сред минус 3°С, а оптималните – до 4°С.

Времето в планините

Ще е най-вече облачно, следобяд - и с краткотрайни разкъсвания на облачността. В масивите от Централна България ще превали слаб сняг.

Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 1°, на 2000 метра - към минус 4°.

Условията за ски са удобни.

Времето по Черноморието

През нощта против събота се чакат слаби превалявания от дъжд. Следобед преваляванията на всички места ще стопират. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишение на равнищата на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са сред 70-110мкг/м3 при норма към 50 мкг/м3.

Времето на Балканите

Данните на Meteo Balkans сочат, че идващ леден атмосферен фронт ще намали температурите над крайните западни и северозападни региони от полуострова. Облачността ще е забележителна и ще превали слаб дъжд. Слаби превалявания от сняг чакаме по планините. Повече слънчеви часове ще има над Гърция. Температурите като цяло ще са по-високи от естествените за януари.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР