През пролетта ни очакват още по-вълнуващи футболни емоции. Това определи

...
През пролетта ни очакват още по-вълнуващи футболни емоции. Това определи
Коментари Харесай

Ливърпул - Атлетико , Реал - Манчестър сити и Челси - Байерн ще играят в 1/8 на Шампионска лига

През пролетта ни чакат още по-вълнуващи футболни страсти. Това дефинира жребият за осминафиналите в Шампионската лига, изтеглен в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

Европейският клубен първенец "Ливърпул " ще се срещне с "Атлетико " - Мадрид. Жребият опълчи "Реал " - Мадрид и "Манчестър сити ", а "Челси " ще играе с "Байерн " - Мюнхен.

Финалистът от предишния сезон на Шампионска лига - "Тотнъм ", се изправя против "РБ Лайпциг, който е водач в Бундеслигата.

Френският отличник "Пари Сен Жермен " се изправя против "Борусия " - Дортмунд. Дебютантът в шампионата - "Аталанта ", който прескочи и груповата фаза, ще има за противник "Валенсия ".

Срещите са надлежно на 18/19/25/26 февруари 2020 година, а реваншите - на 10/11/17/18 март.

Финалът на следващото 65-то издание на най-престижния европейски клубен футболен шампионат, проведен от УЕФА - Шампионска лига 2019/2020, ще се играе на Олимпийския стадион "Ататюрк " в Истанбул.

Футболните сили в Европа затвърждават позициите си в шампионата. Франция (световен първенец от 2018 година) ще е показана с два тима в идната фаза на шампионата, Испания - с четири, Германия - с три, Обединеното кралство - с четири, Италия - с три.

Седем от класиралите се за осминафиналите клубове са печелили към този момент Шампионската лига - "Реал " - Мадрид, "Байерн ", "Ювентус ", "Ливърпул ", "Барселона ", "Борусия " - Дортмунд и "Челси ", и имат още една опция да украсят клубната витрина с още една Купа.

Ето осминафиналните двойки:

- "Борусия " (Дортмунд) - "Пари Сен Жермен ",

- "Реал " (Мадрид) - "Манчестър сити ",

- "Аталанта " - "Валенсия ",

- "Атлетико " (Мадрид) - "Ливърпул ",

- "Челси " - "Байерн " (Мюнхен),

- "Лион " - "Ювентус ",

- "Тотнъм " - "РБ Лайпциг ",

- "Наполи " - "Барселона ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР