През пролетта на 2019 година Варна ще има нов търговски

...
През пролетта на 2019 година Варна ще има нов търговски
Коментари Харесай

Варна ще има нов голям търговски център за €120 милиона

През пролетта на 2019 година Варна ще има нов търговски център - Delta Planet Mall. Със своите 40 000 кв. м отдаваема повърхност обновеният мол ще бъде вторият максимален отвън София и най-големият новооткриващ се търговски център в България. Общата инвестиция в плана е над 120 млн. евро.

Макар да е издигнат преди 8 години от един от най-големите вложители в търговски площи GTC Group, молът дава отговор на всички модерни стандарти за търговски площи. Delta Planet Mall ще разполага с под земята паркинг на 3 равнища за 1300 коли, като всеки от етажите на паркинга ще излиза непосредствено на булеварда, където е ситуиран комерсиалният център.

В 120-те магазина на 4 равнища на мола ще се продават голям брой известни марки като Ralph Lauren, Marc O`Polo, Cropp, Mango, Sport Depot и други, някои от които ще се оферират за пръв път във Варна. Други като Mohito и Reserved ще показват най-новите си и огромни концепции в България. Кафетериите Starbucks и Costa Coffee, както и супермаркетите Billa също за пръв път ще стъпят в търговски център в града.

88% от комерсиалните площи в мола към този момент са отдадени чартърен, а за други 10% се водят договаряния. " Силно се надявам да открием при 88-90% претовареност на площите и да достигнем 100% през първите 6-7 месеца след откриването ", съобщи Алекс Линчев, управител активи в Delta Real Estate Bulgaria и управител на Delta Planet Mall Варна.

Първокласно прекарване за клиентите

 Снимка 393280
Източник:

Посетитетите ще могат да се насладят на най-голямата покривна тераса в морската столица с панорама към Варненския залив и Варненското езеро. Тя ще се простира на 2000 кв. м и ще съчетава търговски и зелени площи.

Delta Planet Mall ще има второто най-голямото кино на Cinema City в страната с 12 зали и единствената в Източна България 4DX кино зала. Търговският център, който ще е трети във Варна, би трябвало да бъде открит публично на 28 март 2019 година и се чака да разкрие над 600 нови работни места.

Идеята на Delta Planet Mall е да бъде първокачествен търговски и развлекателен център, който обезпечава на посетителите си разнородни прекарвания и занимания. Концепцията залага на повече дневна светлина и зелени площи, а развлекателните зони се простират на над 4000 кв. м.

Молът ще предлага изцяло безвъзмездни площи за занимания, като космически център с повърхност от 1500 кв. м, който е подобаващ за деца и младежи. Благодарение на видео и графичен мапинг и други специфични резултати, той ще основава чувството за наличие на разнообразни планети в космоса. " Това ще бъде една от най-големите сензации в града и района ", означи Линчев.

 Снимка 393282
Източник:

Посетителите от всички възрасти ще могат да се насладят на 12-метрова панорамна пързалка на 7 етажа, която няма аналог у нас.

Delta Planet Mall е с основна локация, като е част от нова огромна комерсиална зона. Около него се строят нови жилищни комплекси, а наоколо са огромните квартали на града. Самият мол е ситуиран е на булеварда, който стига до летището.

Търговският център ще разчита както на локални, по този начин и на задгранични гости и на уравновесен човекопоток в делничните дни.

 NEPI Rockcastle строи нов мол в Пловдив за €150 милиона
Собственикът на софийските Paradise Center и Serdika строи нов мол в Пловдив за €150 милиона

Търговският център ще бъде с 150 хиляди кв. м разгърната повърхност и ще отвори през 2020 година

Инвеститорите избират Варна поради огромния капацитет за развиване в града и района и потребността от огромни търговски обекти.

" Във Варна занапред ще се развиват огромни търговски обекти. В града тече огромно възобновяване на инфраструктурата, а от ден на ден компании откриват офиси там. Искаме да участваме в съживяването на града и Североизточния район, защото те следва да осъществят цялостния си капацитет ", уточни Алекс Линчев, управител на активите на Delta Real Estate Bulgaria и управител на Delta Planet Mall Варна.

" Пазарът на търговски площи в София е претъпкан, а във Варна липсва задоволително предложение. В града има огромен капацитет за развиване, а единственият ни действителен съперник е Grand Mall Варна ", уточни Зорана Ждрале Бурлич, изпълнителен шеф на Delta Real Estate.

Голям вложител

 Изпълнителният шеф на Delta Real Estate Зорана Ждрале Бурлич и мениджърът на мола Алекс Линчев
Източник:

Изпълнителният шеф на Delta Real Estate Зорана Ждрале Бурлич и мениджърът на мола Алекс Линчев

Зад вложенията в Delta Planet Mall стоят сръбската Delta Real Estate, част от Delta Holding и българската " АП Инвест ". Сръбската компания е един от най-големите вложители в недвижими парцели на Балканите, като оперира в 4 страни от района - Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина и Словения.

Delta Real Estate има богат опит в построяването на разнородни планове - търговски, жилищни и бизнес здания, логистични центрове, автокъщи и други Компанията дефинира вложенията в търговски центрове и хотели като най-важните в сегашния й 5-годишен стратегически проект.

В момента вложителят построява планове в 3 страни - България, Босна и Херцеговина и Сърбия, които би трябвало да бъдат приключени през първите 3 месеца на идната година.

След това Delta Real Estate ще стартира построяването на нови 3 плана - огромни търговски центрове в Белград и Ниш и огромна бизнес постройка в сръбската столица. Общата застроена повърхност на плановете е 600 000 кв. м, а съвкупната инвестиция е 600 млн. евро.

" Силно имаме вяра в България. Смятаме, че страната ще бъде бъдещата звезда в района на Югоизточна Европа. Благодарение на положителния напредък и ниска безработица, пред страната има доста положителни вероятности и мисля, че сме на вярното място в точното време ", съобщи Зорана Ждрале Бурлич, изпълнителен шеф на Delta Real Estate.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР