През пролетта на 2019 година компанията Bardsey Island Trust проведе

...
През пролетта на 2019 година компанията Bardsey Island Trust проведе
Коментари Харесай

Семейство, което получи остров за живеене, избяга оттам...

През пролетта на 2019 година компанията Bardsey Island Trust организира конкурс за наблюдаващ на остров Бардси, който се намира край крайбрежията на Северен Уелс, написа pochivka.blitz.bg.



Победителят трябваше освен да живее на острова и да се грижи за него, само че и да стопанивква животните в локалната плантация.

Сред 50-те претенденти журито избира фамилията на фермер - 44-годишният Нед и 45-годишната Софи Шерер от Уелс, които получили острова за прилагане и то за цели три години. Те били назначени и с прилична заплата от 20 хиляди $ на човек. Заедно със фамилията на приказния остров отпътували и двете им деца - 10-годишният Сам и 12-годишната щерка Роуън.



В началото всичко било като от приказките, само че нещата не се оказали такива, каквито наподобяват. Няколко дни, откакто фамилията стъпило на острова, техният наследник си изкълчил крайници и се наранил, падайки пърху камък. На идващия ден Софи извикала избавителните служби и дружно с децата отпътувала за болница в Уелс.

На Бардси останал единствено Нед, който трябвало да води независимо семейството във фермата, също така бил задължен да облужва и туристите, които постоянно дошли на екскурзии на острова.



Самото място било доста известно измежду пътешествениците под наименованието " Островът на 20-те хиляди светци ".

На негова територия се намират руините на абатството на Св. Мария и съгласно легендата там бил заровен самият крал Артур. Така че на острова дошли постоянно групи туристи.

Нед издържал на това подлудяващо движение едвам месец, след което се свързал с уредниците на състезанието и помолил да му разрешат да напусне острова. В момента позицията на Нед още веднъж е вакантна и за нея се търсят други хора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР