През пролетта на 2018 г. Регионалният исторически музей в Русе

...
През пролетта на 2018 г. Регионалният исторически музей в Русе
Коментари Харесай

Книжно помагало запознава с предмети от миналото на Русе

През пролетта на 2018 година Регионалният исторически музей в Русе разгласи конкурс за предмет, представящ историята на Русе от ХХ век. Целта бе да се съберат фамилни реликви, които се пазят и предават от потомство на потомство, като разказват живота и навиците на притежателите им и провокират мемоари за фамилни истории.
След състезанието бе направена галерия, а предметите разказващи история бяха разказани в постери. Книгата към този момент е реалност и включва под формата на игра забавни и занимателни задания, водещи към предмети от по-близкото минало или малко по-назад в годините на ХХ век. Някои от тях са непознати за актуалните деца и информацията ще обогати техните познания за разнообразни предмети от бита от минал интервал. Книгата-помагало ще се употребява от децата, които посещават ваканционните занимания на музея.
Тя е издадена в границите на план „ Предметите приказват “ на Регионален исторически музей – Русе, осъществен по Програма „ Знание и напредък “ на Фондация „ Русе – град на свободния дух “ с поддръжката на Фондация „ Еконт “, сбъднат в партньорство с Фондация „ Европейски институт – клон Русе “, Сдружение „ Приятели на музея “ и Общински юношески дом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР