През пролетта кожата ни е все още бледа, а вече

...
През пролетта кожата ни е все още бледа, а вече
Коментари Харесай

Красив и безопасен тен с помощта на автобронзант

През пролетта кожата ни е към момента бледа, а към този момент ни се желае да носим късите си рокли и панталони.

Това е сезонът, в който придобиването на неестествен загар е най-популярно. В никакъв случай не ви предлагаме солариума поради големите опасности за здравето, които постоянното му потребление крие. Безопасният загар идва от тубичка – във формата на лосион или спрей за тяло.

За да оцветите кожата си отмерено, без издайнически черти и петна, ще ви оказват помощ няколко тънкости при нанасянето.

Подгответе кожата

Автобронзантът ще попие добре в гладка и чиста кожа, което значи, че трябва  да я ексфолирате добре.  Не забравяйте  и хидратацията след ексфолиране  – най-малко няколко часа преди нанасянето на автобронзанта. Важно е да не пропускате тази стъпка, тъй като сухата кожа също способства за появяването на неприятните линии.

А ето и две неща, на които може би сте пропуснали да обърнете внимание.  Бръсненето е форма на ексфолиация и може да го приложите директно преди нанасяне  на автобронзант.  Ако употребявате кола маска обаче, то би трябвало да бъде 24 часа преди  продукта за неестествен загар, с цел да дадете опция на порите да се затворят. Ако обаче я извършите след намазването с автобронзант, ще ускорите процеса на избледняване.

Използвайте ръкавица

Нанасяйте селфтенърите с ръкавица.  Не пестете продукта и покрийте кожата добре.  Петната се появяват поради пропуснати сектори от кожата.  А ръкавицата ще защищити дланите ви от оцветяване.  Нанасяйте бронзанта с кръгообразни придвижвания, само че не търкайте мощно и жестоко – рискувате да оставите неравномерни места.

По-светло лице

Лицето е тази част от тялото, която постоянно е изложена на слънце.  По-лесно ще придобиете натурален загар на лицето , по тази причина когато ползвате бронзанти, изберете за лицето  по-светъл цвят . Ако върху него ще употребявате и слънцезащитен фактор и грим, то изберете бронзант с лека формула.

Пазете се от изпотяване

Внимавайте да не се изпотите, преди бронзиращият лосион да е попил изцяло в кожата. В противоположен случай продуктът ще се смеси с потта и кожата няма да се оцвети отмерено. Например не е добра концепция да се намажете, след което да вършиме извършения, до момента в който чакате да попие.

Запазете тена

Горният пласт на кожата се бели естествено, по тази причина и  бронзантите не устоят повече от няколко дни.   За да удължите трайността им , не пропускайте да  хидратирате кожата си  с подобаващите лосиони или даже да използвате  постепенно настоящи бронзанти , с цел да запазите тена.

Смесвайте ги с хидратиращия крем

Това е доста добра тактика когато желаете да постигнете по-естествен резултат. Вместо да нанасяте бронзиращия лосион непосредствено върху кожата, смесете го авансово с хидратиращия си крем за лице или за тяло, според от това в коя зона ще го употребявате. Така ще постигнете по-светло оцветяване. Можете да повтаряте процедурата през ден, с цел да бронзирате кожата последователно и доста по-равномерно.

За бръснене с по-дълготраен резултат

Тайните на дамите, които имат красиви крайници

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР