През пролетта Беласица (Петрич) извоюва по категоричен начин завръщането си

...
През пролетта Беласица (Петрич) извоюва по категоричен начин завръщането си
Коментари Харесай

Венцеслав Иванов: Малцина очакваха това класиране на Беласица

През пролетта Беласица (Петрич) извоюва по безапелационен метод завръщането си в професионалния футбол. Постепенно обаче еуфорията отстъпи на действителността. На напред във времето изникнаха въпроси, по отношение на бъдещето, на които тогава нямаше оптимистични отговори.

Един от най-значимите гласеше, че „ комитите “ няма да могат да играят домакинските си мачове в своята извънредно мъчно превземаема за противниците „ цитадела “ стадион „ Цар Самуил “. Решението беше на 67 км – стадион „ Струма “ в Симитли. Други безредици предизвикваше селекцията – тима беше построен от момчета без никакъв опит в професионалния футбол.

Сега, четири месеца по-късно се оказа, че тези терзания са били непотребни. Беласица приключи първия дял от шампионата на Втора лига на четвърто място, единствено на две точки от втората позиция, даваща право за непосредствено нанагорнище в елита на родния футбол – Efbet Лига.

Как беше осъществено мощното показване, пред sportal.bgкоментира старши треньора на петричани Венцеслав Иванов.

„ Поех от 6-ия кръг на шампионата доста добре квалифициран тим от предшественика ми Иво Тренчев. Обигран отбор от локални състезатели, добър колектив, играещ покрай върха на опциите си. Почти нямам забележки към себераздаването на момчетата в мачовете.

Много добър полусезон за Беласица. Дължи се на многото свършена работа и това, че футболистите бързо осъзнаха какво се желае от тях. Доволен съм от представянето ни като се изключи два мача – против ЦСКА 1948 II (София) и Лудогорец II (Разград).

Считам, че в случай че Лудогорец II играе в този състав с който излезе против нас, няма кой да го победи в шампионата. В останалите срещи бяхме или равностойни или надигравахме противниците. В началото трябваше да прекарваме прехода от аматьорския към професионалния футбол. Това се видя в гостуванията. Радващо е, че доста бързо го направихме, играхме добре и спечелихме точки на непознат терен.

Съжалявам за равенствата с Марица (Пловдив) и Созопол, тъй като ги надиграхме, само че не ги победихме. Всички момчета в тима дадоха своя принос за мощното показване. Повечето от футболистите ни дебютираха в професионалния футбол.

Дадохме късмет за изява на доста млади играчи. Точковият ни актив е покрай максимума. Малцина чакаха това класиране. Голямо благодаря на почитателите. В реалност, ние гостувахме във всичките си мачове.

В Симитли обаче, с помощта на нашите почитатели, чувствахме поддръжка. Хубаво е, че управлението на Община Петрич е зад тима. Това ни дава убеденост, че ще се оправим. Предстои по-трудното – да затвърдим постигнатото до момента “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР