През предстоящия зимен сезон се очаква между пет и десет

...
През предстоящия зимен сезон се очаква между пет и десет
Коментари Харесай

Очакват до 10% увеличение на туристите през зимата

През идния зимен сезон се чака сред пет и 10 % растеж на туристите по отношение на предходната зима. Това разяснява в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова, като посочи, че това са първични прогнози.

Тя напомни, че предишният зимен сезон е бил извънредно сполучлив. Тогава е регистриран растеж от 19,6 % - над 1 400 000 задгранични туристи са посетили нашата страна.

Ангелкова уточни, че сред пет и 10 % е растежът на туристите през това лято. Тя добави, че през дейните месеци - юни, юли, август и септември, над 5 300 000 чужденци са посетили нашата страна. Печалбата е повече от 3,7 милиарда лв., като съвсем една четвърт от общата сума са приходите единствено от курорта " Слънчев бряг ".

Ангелкова е в крайдунавския град, с цел да подпише рамков контракт за съдействие сред Министерството на туризма и Русенския университет. Това ще помогне да се разпространява взаимно развиването на бранша посредством модерните технологии.

Министърът сподели още, че Русенският университет ще взе участие на щанда на България на Международното туристическо ревюто в Лондон WTM - едно от най-големите в света. Преподаватели и студенти от висшето учебно заведение, работили по плана за интерактивна визуализация на древноримското културно завещание в трансграничния район сред България и Румъния, ще показват сувенири, направени на 3D-принтер.

По думите на Ангелкова нововъведенията и дигитализацията в туризма дават доста огромни конкурентни преимущества на всяка страна, която е почнала в точния момент да ги употребява и вкарва както в своята реклама, по този начин и в туристическите си артикули. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР