През последното тримесечие приходите на NVIDIA в сегмента на игрите

...
През последното тримесечие приходите на NVIDIA в сегмента на игрите
Коментари Харесай

Само 47% от потребителите на видеокарти на NVIDIA използват видеокарти от серията GeForce RTX

През последното тримесечие приходите на NVIDIA в сегмента на игрите набъбнаха с 11% поредно до 2,49 милиарда $ и с 22% на годишна база, което разреши на управлението да регистрира нормализиране на равнищата на запасите и търсенето. По-нататъшното разгръщане на GeForce RTX не е под въпрос, защото трасирането на лъчи към момента се предлага единствено за видеокарти, притежавани от 47% от клиентите на NVIDIA.

Както добави основният финансов шеф на NVIDIA Колет Крес, не повече от 20% от употребяваните видеокарти на марката са с GeForce RTX 3060 или по-високи равнища, тъй че „ опцията за спомагателни усъвършенствания е огромна “.

„ Търсенето беше подсилено от графичните решения GeForce RTX 40 за настолни и портативни системи. Търсенето от страна на крайните консуматори беше устойчиво и в сходство със сезонните трендове. Смятаме, че световното търсене от страна на крайните консуматори се върна към напредък след миналогодишното закъснение. “

така Колет Крес характеризира резултатите от второто тримесечие в гейминг сегмента

В сегмента на портативните компютри търсенето се усили видимо в очакване на началото на бизнес сезона, водено от видеокартите GeForce RTX 4060. Базираните на дискретни графики на NVIDIA ноутбуци набраха известност и в някои райони те към този момент надвишават доставките на графични процесори от настолен клас призна финансовият шеф на компанията. Това би трябвало да обезпечи поддръжка за приходите от игри освен през предишното, само че и през актуалното тримесечие, счита тя. Лаптопите нормално са по-търсени преди началото на образователната година и есенните предновогодишни разпродажби, за които производителите би трябвало да се снабдят с графични процесори много по-рано.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР