През последното десетилетие социалният живот на хората претърпя значителни промени.

...
През последното десетилетие социалният живот на хората претърпя значителни промени.
Коментари Харесай

Няколко съвета как да защитим личните си данни в социалните мрежи?

През последното десетилетие общественият живот на хората претърпя обилни промени. Това значително се дължи на въздействието на Интернет и обществените мрежи върху живота ни. Днес обществените мрежи са неразривно свързани с нашето всекидневие. Те ни разрешават елементарно да поддържаме връзка с приятелите и фамилията си, даже в случай че сте в чужбина, а околните ви са в България, да поръчвате храна от у дома, да разберете последните вести, да гледате обичаните си филми и доста други.

Недостатъкът на разпространяването на обществените мрежи е обвързван с поверителността и сигурността на персоналните ни данни. Днес един елементарен консуматор на обществени мрежи е на практика безсилен против професионални хакери - нищо не може да им попречи да отвлекат вашата „ идентичност “ или да изложат персоналния ви живот на публичното притежание. Това не може да не е обезпокоително, нали? За да се избегнат сходни неприятни обстановки, елементарните хора би трябвало да се придържат към следните съществени правила когато употребяват обществените мрежи.
Използвайте VPN.
Ограничете опциите за приемане на известия от непознати през Фейсбук, Instagram и така нататък
Ограничете контактите си в обществените мрежи до броя, с която в действителност контактувате и следите.
Забранете на търсачките да индексират вашия профил.
Не свързвайте своя профил с профили в други обществени мрежи.
Деактивирайте излъчването на интензивност във Фейсбук.
Премахнете търсенето във Фейсбук по ваш имейл и телефон.
Ако спазвате тези съществени правила, ще сте много по-малко уязвими от хакерски офанзиви, само че в никакъв не изцяло. Все отново е добре да се съблюдават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР