През последното десетилетие наравно с технологиите се разви и архитектурата.

...
През последното десетилетие наравно с технологиите се разви и архитектурата.
Коментари Харесай

ТОП 5 на най-футуристичните университети в света

През последното десетилетие наедно с технологиите се разви и архитектурата. Редица футуристични планове се трансфораха в действителност. Става дума освен за жилищни здания и къщи, само че и за академични комплекс. Къде се намират ТОП 5 на най-впечатляващите висши образователни заведения?
University of Tokyo's Hongo Campus
Уникалното на постройката е, че фасадата ѝ е покрита със стотици тънки дървени плоскости от кедър. Благодарение на комплицирана многослойност се основава възприятие на пъргавина на постройката. В самото ръководство на обекта е внедрена умна система за ръководство, която спомага по най-благоприятен метод да се употребява силата. Така да вземем за пример, специфични сензори управляват подаването на температура на въздуха, влажността му и степента на вентилация.

Самият кампус се състои от 5 етажа – два подземни и три надземни. На партера е проведено намерено публично пространство с кафене, от което с помощта на стъклените стени, се разкрива страхотна панорама. Сградата е проектирана от японския арх. Кенго Кума, който също е приключил Токийския университет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР