През последното денонощие в България са регистрирани 8140 нови случаи

...
През последното денонощие в България са регистрирани 8140 нови случаи
Коментари Харесай

Новите случаи на Covid-19 намаляват, смъртността се увеличава

През последното денонощие в България са регистрирани 8140 нови случаи на коронавирусна зараза, което съставлява спад с към 20% на седмична база. Направените проби са 32 974, което демонстрира 25% позитивни резултати.

Починалите за ден са 98, от които 92% са неимунизирани. През последните три седмици има ясна наклонността за повишаване на дневния брой смъртни случаи. През последните седем дни са умирали приблизително по 91 души, инфектирани с Covid-19. Подобно бе развиването и при предходните четири талази на пандемията, когато увеличението на смъртността изоставаше с към две седмици от пика.

От началото на епидемията общият брой на жертвите е 34 044. България е на второ място в света по брой умряли с коронавирусна зараза на глава от популацията след Перу.

Активните случаи към днешна дата са 261 942, а приетите в болница са 6274. Хората настанени в интензивно поделение са 625.

Оздравелите за последните 24 часа са 7677 души, а новопостъпили в лечебни заведения са 892. Това демонстрира, че до края на седмицата дейните случаи в страната би трябвало да стартират да понижават. Подобна е наклонността и в множеството европейски страни и Съединени американски щати, където е очевидно отслабването на вълната, провокирана от разновидността Омикрон.

През последното денонощие са сложени 7616 дози ваксина, а със приключен имунизационен курс от една или две дози са 2.017 млн. души или 31% от популацията. С бустерна доза са 10% от българите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР