През последното денонощие е започнало изостряне по северната част от

...
През последното денонощие е започнало изостряне по северната част от
Коментари Харесай

Руските сили възобновиха обстрела на Чернигов и Суми, има разрушения и пострадали

През последното денонощие е почнало изостряне по северната част от фронта сред Украйна и Русия, което се показва в възобновен обстрел на Черниговска и Сумска област, заяви украинският боен специалист Олег Жданов в своя канал в YouTube. Той заяви, че са нанесени вреди по сградния фонд и има ранени хора.

За огромно страдание в този регион украинската войска не дава отговор на обстрела на съперника и се е лимитирала да “изтърпи” ударите, които обаче нанасят вреди, сподели Жданов, някогашен старши офицер от артилерията.

Руснаците се изтеглиха от тези региони при започване на април и към този момент не е ясно дали възобновеният обстрел приказва за проекти да се опита наново нахлуване там.

Според информацията на Жданов Северодонецк към момента е под офанзива от две посоки, само че бранителите се оправят с настъплението и към този момент сполучливо отбраняват снабдителните си линии, което значи, че градът не е обграден. В североизточната част на чинията на сблъскване в зоната към Северодонецк и Лисичанск руснаците са спрели опитите за придвижване, само че специалистът сподели, че те се прегрупират, с цел да настъпят още веднъж.

С изключение на компликациите в Луганска област, в множеството от останалите браншове на фронта промени няма или украинската войска е съумяла да усъвършенства малко позициите си.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР