През последния месец и половина има засилено движение по границата,

...
През последния месец и половина има засилено движение по границата,
Коментари Харесай

Министър Каракачанов провери действията на специалните сили по границата

През последния месец и половина има засилено придвижване по границата, съобщи военният министър Красимир Каракачанов, който ревизира предната оперативна база на Силите за специфични интервенции, основана в региона на Малко Търново. Как командосите си взаимодействат с гранична полиция и има ли мигрантски напън край полосата с Турция, отговорите от Николай Минков.

В ранния следобяд мигранстка група прави опит да навлезе нелегално на българска територия.

Първи информацията за нарушителите подават от секретните постове.

Кординатите на нарушителите се изпращат в оперативния център. След четири минути дежурната група към този момент е в деяние.

бригаден военачалник Явор Матеев, пълководец на Специалните сили: В момента в сектора, в който имаме взаимни отговорности с сътрудниците от гранична полиция са разгърнати 6 секретни поста и 2 разследващи патрула от специфичните сили на българската войска.  © Българска телеграфна агенция
В региона на Малко Търново в помощ на гранична полиция работят сред 45 и 50 командоси.

Само от 6 август до този миг са арестувани 232 незаконни емигранти при опит да преминат зелената граница с Турция в региона на Малко Търново.

Красимир Каракачанов, министър на защитата: При нужда, при всеобщо появяване на огромни маси мигранти, ние сме подготвени и сме създали проекти за активизиране до 2700 души военнослужещи с близо 500 единици техника.
Остарялата техника, обаче не разрешава да се увеличи бързината за реагиране.

По време на интервенциите за обезвреждане на незаконни емигранти командосите се придвижват с джипове „ Хамър “.

 © Българска телеграфна агенция бригаден военачалник Явор Матеев, пълководец на Спациалните сили: Естествено има потребност от нова автомобилна техника. Средства за самостоятелна отбрана, средства за разузнаване - най-много принадлежности за нощно виждане. Красимир Каракачанов- министър на защитата: Досега с тези средства, отпуснати по европейските стратегии от Европейски Съюз за защита на границата ще бъдат доставени огромно количество джипове, уповавам се, че най-малко 100 от тях ще бъдат отделени за армията.
Въпреки компликациите в специфичните сили няма недостиг на фрагменти.

сержант от Специалните сили: Самият живот ме сблъска с парашутната бригада. Постъпих в нея като наборен боец и по-късно ме възпламени службата и взех решение да остана. [Вече] 10 години.
Министър Каракачанов заяви, че следва да се сътвори настрана командване на Силите за специфични операции= ще се усили и броя на командосите.

 Как се приготвя елитът на военните формирования в Българската войска? Как се приготвя елитът на военните формирования в Българската войска?
Тренировки от ранни зори, учения по целия свят, седмици надалеч от фамилиите си. Това е всекидневието на военнослужещите в Сухопътните войски на Българс...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР