През последния четвърти уикенд на One Dance Week 2018 фестивалът

...
През последния четвърти уикенд на One Dance Week 2018 фестивалът
Коментари Харесай

Литовски спектакли закриват One Dance Week 2018

През последния четвърти уикенд на One Dance Week 2018 фестивалът обръща взор към Литва с впечатляващи спектакли, носители на най-престижни литовски награди. Те се играят в Дом на културата " Борис Христов ", Пловдив.
В ГОДОС (12 октомври) танцовата компания AURA Dance Theatre и една от водещите хореографи на Литва Бируте Летукайте пресъздават на сцената известни легенди от балтийската страна. Представлението е в две елементи, а към литовските актьори се включват и норвежците от Panta Rei Dance Theatre, които интерпретират от дълго време изчезналата от езика дума " godos " като " ария на душата ".
В събота, 13 октомври, закриващият уикенд на One Dance Week 2018 навлиза в света на магическия натурализъм на компютърните игри и литературата със спектакъла GAME OVER. Двамата герои в GAME OVER прескачат от едно " игрално " равнище в друго, провокирайки въображението на фена посредством придвижвания, образни резултати, музика онлайн и омагьосания наследник пуловер от описа на емблематичния аржентински публицист Хулио Кортасар.
Честта да закрие 11-то издание на One Dance Week справедливо - и изцяло тематично - е дадена на трима литовски реализатори , които иронизират креативния развой, гилдията и танцовата сцената в родината си. На 14 октомври те дават отговор на въпроса какво съставлява актуалният танц с доста възприятие за комизъм и самоирония. СЪВРЕМЕННО? надниква зад кулисите и не икономисва нищо от живота, работата, вдъхновенията и компликациите на днешните танцови актьори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР