През последните три десетилетия Китай постигна значителен напредък в човешкото

...
През последните три десетилетия Китай постигна значителен напредък в човешкото
Коментари Харесай

ПРООН: Китай постигна забележителен напредък в човешкото развитие

През последните три десетилетия Китай реализира забележителен прогрес в човешкото развиване, като сред 1990 и 2018 година растежът на показателя на човешкото развиване (ИЧР) е бил 51,1 %, съгласно отчет на Програмата за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН). Това заяви Радио " Китай ".

В понеделник в Пекин ПРООН разгласява отчет, озаглавен „ Отвъд приходите, оттатък междинните стойности, оттатък днешния ден ", който се концентрира върху неравенствата в човешкото развиване през XXI век.

„ Напредъкът на Китай в развиването през последните три десетилетия е незабравим ", съобщи Беате Транкман, началник на задачата на ПРООН в Пекин по време на представянето. Китайския показател на човешкото развиване е повишен от 0,550 през 1990 година до 0,758 през 2018 година, което прави страната единствена в света от 1990 година насам, която е минала от групата с ниско към тази на страните с високо развиване.

„ Китай изигра основна роля в световния прогрес на битката с бедността, извеждайки към 750 милиона души от крайната беднотия в селските региони. Без китайските старания светът щеше да наподобява напълно друго по този индикатор. Това е съществено достижение и сериозните вложения демонстрират какъв брой огромно внимание отделя Китай на образованието ", означи Транкман. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР