„През последните шест месеца съм свидетел на законна корупция, на

...
„През последните шест месеца съм свидетел на законна корупция, на
Коментари Харесай

Минеков: 33 млн. лева от Фонд „Култура“ са похарчени чрез „законна корупция“

„ През последните шест месеца съм очевидец на законна корупция, на безусловно безпринципно разпределяне на 33 млн. лв. през Фонд „ Култура “. Всичко, което съм видял, е в гаранции и е в подобен път, че никой идващ министър няма да може заобиколи условията, които ще оставим след нас “, акцентира служебният министър на културата проф. Велислав Минеков след съвещанието на Министерски съвет.

„ През последните шест месеца видях в Министерството на културата безусловно неявяване на ясна политика през последните 12 години във връзка с националната просвета. Видяхме, неразбираемо финансиране, политическо субсидиране, разпределяне на средства по партиен метод, разпределяне на пари на медии за медийни услуги, което е подкупване на разнообразни медии у нас. За страдание, голям брой вреди във връзка с монументи на културата. Една огромна част от тях вкарахме в прокуратурата – желаеме да знаем кой е причинителят на тези съществени закононарушения. Надяваме се да получим отговори скоро “, сподели Минеков.

Провежда се „ доста сериозна интервенция за избавяне на тракийската гробница в Караново, която е един извънреден обект. Имах диалози с посланици, с непозната фондация, допустимо е да получим средства от чужбина за спасяването ѝ “, сподели Минеков.

Проведох няколко доста съществени диалога на най-високо равнище във връзка с вредата в Св. св. Кирик и Юлита и опцията да осъществяваме концепцията за острова като музеен център и международен център за изкуствата. Имаме подадена ръка от службата на музеите на Франция и от ЮНЕСКО, заяви още министърът на културата.

По думите му има предпочитание Св. св. Кирик и Юлита да бъде „ незаконно ръководен “ и „ островът е безусловно ограбен “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР