През последните сезони немалко тенисисти, които бяхме свикнали да виждаме

...
През последните сезони немалко тенисисти, които бяхме свикнали да виждаме
Коментари Харесай

Нова стъпка в грешната посока: Тийм се оказа безсилен срещу световния №100 в Сантяго

През последните сезони значително тенисисти, които бяхме привикнали да виждаме в челните позиции на международната класация, претърпяха сериозен спад в нивото си заради една или друга причина, като безспорно първото име, което ни изниква в този лист, е това на някогашния първенец от US Open и бивш номер три Доминик Тийм. Австриецът се сблъска с травма в китката преди близо две години, след която по този начин и не съумява да се съвземе, като започва по извънредно неоснователен метод сегашния сезон с едвам една победа в седем мача, само че все пак получи " уайлд кард " за АТР 250 шампионата в Сантяго.

На старта в чилийската столица жребият отреди на международния номер 99 да срещне различен играч, участващ чрез специфична покана от уредниците, в лицето на домакинския представител Кристиан Гарин, който сходно на Тийм се намира в отблъскващ интервал на кариерата си и от един от най-хубавите експерти в Тура на клей се свлече до класиране директно зад именития си противник, заемайки последната позиция в топ 100. Сблъсъкът сред тях се оказа следващото разочароващо показване на Доминатора, откакто чилиецът и някогашен първенец в конкуренцията го обезличи и за наслада на домакините, победи с успеха след час и 44 минути на корта - 6:2 7:6(2). По този метод следващият неуспех за австриеца стана факт, до момента в който международният номер 100 си подсигурява среща във втория кръг с миналогодишния подгласник в надпреварата и трети подложен в схемата - Себастиан Баез.

Двубоят имаше желан старт за локалния любим, който засвидетелства класата си за игра на землена настилка още в дебютните минути за мача и завоюва поредност от интензивни замени от дъното на корта, с цел да поведе с пробив. Оттам насетне Гарин показва, че е загърбил проблемите си на начален удар, които нееднократно са му попречвали в предишното да излезе като краен победител в мачовете си, и успяваше по отличен метод да пресира сервиса на австриеца, който след това за повторно причисли към сметката си, а с това и записа откриващия сет против името си.

Във втората част Тийм доста усъвършенства позицията си на корта и въпреки да изпитваше неизбежни компликации в миговете си на сервис, то той със забележително самочувствие в тези минути продуцираше най-хубавите си удари, което съпроводено от безупречността на чилиеца на лично подаване означаваше, че ни следва да следим законосъобразен тайбрек. В него още от първата точка международният номер 100 взе самодейността с минипробив в актива си и скоропостижно дублира задатъка си, пречупвайки образно съпротивата на някогашния първенец от US Open, което разреши на Гарин да разгърне капацитета си в заключителните точки от срещата и след поредност от многоходови акции, приключи сполучливо, тогавашният номер 17 се поздрави с крайната победа.

Viva Chile
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР