През последните седмици войната създаде много истории. За съжаление повечето

...
През последните седмици войната създаде много истории. За съжаление повечето
Коментари Харесай

Кира Рудик - депутат от украинския парламент, която реши да остане в страната си и да се бие

През последните седмици войната сътвори доста истории. За страдание множеството от тези истории са трагични. Не липсват обаче и такива, които разкриват смелостта на украинския народ. Още по-забележителното - на украинските дами, които взеха решение да не напущат страната си като бежанки, а да останат в нея и да се бият.

Разказахме ви за Мис Украйна Анастасия Лена, която съобщи подготвеност да грабне оръжието и да го употребява, в случай че се постанова. Сега пък ще ви разкажем за още една смела украинка - Кира Рудик. Кира Рудик е в листата на най-богатите украинки. Сега е народен представител в украинската Рада, водач на партия " Глас ". Преди да се занимава с политика, тя е била сполучлива бизнес дама. 

Кира Рудик е 36-годишен софтуерен инженер, член на украинското правителство и в никакъв случай до момента не е държала оръжие. Сега обаче тя носи такова всеки ден и се учи по какъв начин да го употребява. Става и все по-уверена с всеки идващ ден. След като повече от 2 милиона души са избягали от страната, Рудик се заклева да остане в столицата Киев и да се бори за своята страна и своя народ.

" Казвам на почитателите си, че би трябвало да се бием. Това е моята роля като водач, това е, което върша и това е, което ще направя ", написа тя в своя Instagram профил.

Рудик има дълбоки корени в региона на залива, защото посещава образование за водачество в Станфордския университет. Като някогашен основен действен шеф на Ring, тя има близки връзки и със Силициевата котловина.

Руди твърди, че е в листата на Путин за хората, които би трябвало да бъдат премахнати, пишат от NBC. Но не се опасява. Дори в противен случай - споделя, че ще продължава да пази родината си, даже и с цената на живота си. Рудик твърди, че демонстрацията на поддръжка от региона на залива и от целия свят е била голяма помощ, до момента в който украинците се изправят против силите на Владимир Путин.

" Това ни дава смелостта да се бием, тъй като знаем, че целият свят гледа и мога да ви кажа, че ще му покажем на какво сме способни ", цитират от медията украинката. 

Тя прекарва дните си, пробвайки се да помогне на съседите си да избягат. Крие се в къщата си с котката си Мишел, когато обстрелът не е прекомерно мощен, след което се реалокира в метрото, когато стане прекомерно рисково. Всеки ден усъвършенства военното си образование, с цел да се включи в борбата, в случай че това се постанова.

Според Рудик Путин не е знаел против какво се изправя, тъй като той е очаквал да се бие единствено с мъже. Но и дамите се изправят един до друг с мъжете си, с цел да защитят Украйна. 

" И дамите са на бойната линия, подготвени да дадат сериозен отпор на съветските бойци. Ето за какво ние към момента сме мощни и продължаваме да се държим ", безапелационна е украинката. Тя добавя, че 15% от бойците на бойното поле сега в действителност са дами. 

Рудик се надява да дойде още помощ. Но до тогава тя ще направи всичко допустимо, с цел да попречи на руснаците да завладяват Киев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР